0
Ostali sportovi

Dopingovani turski atletičari

Objavljeno: 09.07.13 u 17:59

00075159-642

Svetska atletska federacija je u sklopu ciljane akcije izvršila je prošlog meseca doping kontrolu velikog broja turskih atletičara a kako se nezvanično saznaje, oko 30 takmičara je bilo pozitivno na testovima, pa je eliminacija Turaka sa Svetskog prvenstva vrlo blizu.

Naime, zbog dešavanja na nedavno završenim Mediteranskim igrama i nekoliko afera sa dopingom, Svetska atletska federacija sprovela je iznenadno i ciljano testiranje takmičara iz Turske a rezultati su zabrinjavajući.

Sumnja se da je nekoliko desetina takmičara koristilo nedozvoljena sredstva i da se sprema oštra kazna za Turski atletski savez.

Kako navodi neimenovani izvor koji je dobri upućčen u ceo slučaj, oko 30 takmičara je bilo pozitivno na A testiranju urina, a kako navodi, male su šanse da B uzorci nešto promene.

Ostaje da se vidi šta će doneti zvanični i konačni rezultati testovo, a kako će IAAF reagovati i koliko će biti strog. Svetsko prvenstvo u Moskvi počinje 10. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter