0
AdmiralBet ABA Liga

Radnički prihvata pozivnicu

Aleksandar Milosavljević
Objavljeno: 08.07.13 u 16:58

Ivan-Grujin

Iako je kragujevački Radnički dobio rok od samo 24 časa da uplati kotizaciju od 150.000 evra kako bi dobio specijalnu pozivnicu za učešće u ovom takmičenju unarednoj sezoni to nije predstavljalo nikakav problem za klub iz srca Šumadije što je potvrdio predsednik Ivan Grujin.

„Ovom pozivnicom je, najpre, sačuvana pozicija za predstavnika srpske košarke u regionalnoj ligi. Pošto drugi srpski klub nije ispunio obaveze, nama je data prilika. Potvrđujem da Radnički prihvata ovu pozivnicu i da će, kao u svakoj prethodnoj sezoni, ispoštovati propozicije Jadranske lige, koje u ovom slučaju podrazumevaju uplatu sredstava pre takmičenja. Ekonomske prilike ne idu na ruku nijednom klubu, pa ni nama, ali sada je na svima u Radničkom da se maksimalno založimo kako bismo opravdali sačuvan status ABA ligaša“ – rekao je Grujin za zvanični sajt kluba.

Predsednik kluba naglašava da je izmirivanje obaveza samo „ulaznica“, a valjana priprema za nova nadmetanja na terenu biće glavna preokupacija tokom leta.

„Prvi izazov je finansijski – a imamo najkraći mogući rok. Moramo da potvrdimo da smo kadri za to. Potom se prebacujemo na samo takmičenje. Uprava će ubrzo postaviti zadatak pred stručni štab za narednu sezonu. Ne treba da podsećam da smo u prethodnoj bili treća ekipa po plasmanu nakon ligaškog dela – dakle, „lestvica“ je visoko postavljena. Potom sledi detaljan plan, u dogovoru sa stručnim štabom, kako do cilja, što pre svega podrazumeva formiranje tima. Ovoga časa je preuranjeno da kažem bilo šta o odlascima i dolascima igrača, ali tu temu otvaramo vrlo brzo, sledi nam žestok rad na tome.“

Iz sačuvanog statusa Jadranca, Radnički lančano i dalje ima priliku da se okuša i na evro-sceni, što dodatno podgreva interesovanje ljubitelja košarke u Šumadiji.

„Mislim da nam je velika šansa da izboren Evrokup i igramo od jeseni. Potvrđujem ovom prilikom i da se ne odričemo tog takmičarskog izazova – želimo da igramo Evrokup. Preostaje da vidimo da li je to izvodljivo, iskreno se nadam da jeste, a u dogovoru sa čelnicima ABA lige ćemo definisati i taj naš status. To je interes i regionalne lige. Na kraju, upravo zbog naših pristalica i svih ostalih koji vole košarku, želim da se u ime kluba zahvalim svima koji su nas na bilo koji način podržavali tokom protekle sezone, od sponzora do navijača, a posebno onima koji su bili uz nas tokom proteklih nekoliko nedelja iščekivanja. Obećavam da ćemo izvući pouke iz prošle sezone Jadranske lige, a naročito iz Superlige Srbije, i da će među klupske ambicije morati da se nađe istrajnost u takmičenju, od početka do kraja sezone koja počinje najesen.“

Za utorak 9. jul u Zagrebu je zakazan sastanak predstavnika klubova i razgovor o takmičenju u prošloj sezoni, kao i formatu i kalendaru takmičenja za narednu sezonu. Istog dana sledi i žreb, pa će Kragujevčani znati kada će se sa kojim rivalom nadmetati u petoj sezoni u nizu na Jadranu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter