0
Košarka

Mladi košarkaši otputovali na Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 08.07.13 u 15:13

Vlada-Jovanovic

Mlada reprezentacija Srbije otputovala je u Talin (Estonija) gde će od 9. do 21. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina starosti. Izabranici selektora Vlade Jovanovića igraće u grupi “A”, sa selekcijama Nemačke, Gruzije, Litvanije i Grčke, iz koje će se tri prvoplasirana tima plasirati u drugu fazu šampionata i boriti za plasman u četvrtfinale.

„U ovom trenutku mogu da kažem da sam zadovoljan kako se radilo u pripremnom periodu. Pristupom, profesionalizmom i ponašanjem svakog kandiata koji je bio na pripremama, bez obzira da li se na kraju našao u timu koji će igrati na šampionatu. Vredno smo radili u proteklih pet nedelja, odigrali deset kontrolnih mečeva, posle kojih smo pravili analize, trudili se da u hodu ispravimo uočene greške. Koliko smo bili uspešni biće mnogo jasnije po završetku Evropskog prvenstva. Suviše je rano govoriti o favoritima, bilo kakvim prognozama, jer će sve mnogo biti jasnije kad turnir počne. Sigurno je da ćemo se truditi da pružimo maksimum, razmišljati od utakmice do utakmice, odigrati najbolje što je moguće u datom trenutku“ – istakao je Vlada Jovanović, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Estoniji predstavljaće sledećih 12 košarkaša: Nemanja Bezbradica, Andrija Bojić, Nemanja Krstić, Saša Avramović, Pavle Reljić, Mihajlo Andrić, Luka Mitrović, Ivan Marinković, Mladen Đorđević, Nenad Miljenović, Đorđe Milošević i Miloš Janković.

U Stručnom štabu U20 selekcije Srbije, pored selektora Vlade Jovanovića, biće još pomoćni treneri Marko Ičelić i Vladimir Zlatanović, kondicioni trener Vladimir Radonjić, kao i fizioterapeut Bojan Vlaisavljević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter