0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ivković: Nećemo sada o ciljevima

Objavljeno: 08.07.13 u 22:38
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor Srbije Dušan Ivković nije želeo da priča o cilju košarkaške repreznatcije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Iskusni stručnjak namerava prvo da se upozna sa zdravstvenim biltenom igrača, kao i sa sedmoricom debitanata.

„Ne bih sada želeo da razgovaram o takmičarskom cilju jer imamo jako mnogo mladih igrača i kvalitetan program priprema, ali stvarno ne mogu da predvidim koliko brzo će oni napredovati. O takmičarskim ciljevima ćemo razgovarati tek posle poslednjeg mini ciklusa priprema“, kazao je Ivković i potom dodao:

„Ja sam pre svega trener i nije moja kompetencija da govorim o stanju povreda, ali napravili smo kvalitetne programe za individualni rad igrača, da pomognemo i svima onima koji imaju problema sa povredama. Osim trojice koji su bili nosioci tima, ja sam u poslednjem trenutku ostao i bez stručnog štaba, što je za mene jako ozbiljan problem. Pozvali smo i adekvatne trenere, čeka nas jako ozbiljan posao i ja verujem da ćemo ga ispuniti“, konstatovao je on.

Nepojavljivanje Milana Mačvana zateklo je prisutne, ali je Ivković izjavio da mu je naš centar u poslednjem razgovoru rekao da nije zadovoljan formom u kojoj se nalazi.

„Ja nemam informacije zašto on nije došao. Kada pričamo otvoreno, mi smo to i očekivali. U našem poslednjem razgovoru mi je rekao da nije zadovoljan svojim klupskim partijama i da bi želeo da radi na sebi i napreduje. Ja sam mu i rekao da je on u reprezentaciji, u kojoj nam je mnogo pomogao u svim kategorijama, stekao rejting i da dobro razmisli da li je to dobro za njega. Ja mislim da nije. I pored svih napora nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim“, izjavio je srpski selektor.

Za razliku od selektora, Nenad Krstić je kao cilj na Eurobasketu postavio osvajanje mesta koje vodi na naredno Svetsko prvenstvo.

„Čeka nas mnogo bitno takmičenje i mislim da odmah na početku treba da postavimo cilj, a to je plasman na Svetsko prvenstvo, tačnije zauzimanje jednog od prvih pet mesta. Ne sećam se od kada sam u reprezentaciji da smo neke pripreme počeli sa ovoliko pehova, ali tu je mnogo mladih koji su talentovani i željni dokazivanja, a mi iskusniji smo puni motiva jer smo prošle sezone razočarali iako smo ispunili cilj, plasman na Evropsko prvenstvo“, ističe Krstić.

Centar naše reprezentacije pozvao je sve da podrže ovaj mlad tim.

„Treba da budemo optimisti i cela košarkaška javnost i vi novinari treba da pružimo punu podršku ovom timu jer je ovo najbolje što imamo“, rekao je Krstić.

Okupljanju reprezentativaca prisustvovao je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas koji je izjavio da ne treba postavljati visoke ciljeve.

„Voleo bih da se pred ovaj tim ne postavljaju visoki ciljevi, mada ja mislim da će se umešati u borbu za medalju. Bio bih zadovoljan plasmanom na Svetsko prvenstvo i verujem da imamo kvalitet za to. Zadovoljan sam i što je u timu mnogo igrača iz domaće lige, a timu želim sreću da izbegnu povrede i hvala im što su se odazvali da predstavljaju našu zemlju“, zaključio je Đilas.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji. Reprezentacija Srbije takmičiće se u B grupi sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, BIH, Makedonije i Letonije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter