in ,

Ana pala na 17. mesto, Jelena i dalje 14. na WTA listi

ana-ivanovic-vimbldon2

Loši rezultati najboljih srpskih teniserki na Vimbldonu najviše su koštali Anu Ivanović koja je na najnovijoj WTA listi pala sa 12. na 17. mesto. Jelenu Janković je spasilo to što ni prošle godine nije ostvarila ništa bolji rezultat pa je zbog toga zadržala 14. poziciju.

Za razliku od njih dve Bojana Jovanovski je napredovala za dva mesta pa je sada na 37. poziciji, dok je najveći skok napravila Vesna Dolonc koja je za čak 13 mesta bolje plasirana u odnosu na pre dve nedelje i sada je na 84. poziciji na WTA listi.

Aleksandra Krunić je nazadovala 12 mesta i zauzima 148. poziciju, Jovana Jakšić je sve bliže plasmanu u prvih 100 pošto je od danas na 182. ,estu, a među prvih 400 nalaze se još Teodora Mirčić (321.) i Doroteja Eriće (365.).

Na samom vrhu nije bilo promena pošto je Serena Vilijams i dalje ubedljivo prva, ali je zato Marija Šarapova preskočila Viktoriju Azarenku na drugom mestu. Agnješka Radvanska je ostala na četvrtoj poziciji, Na Li je napredovala jedno mesto pa je sada peta, dok je Sara Erani skliznula na šesto mesto. Najveći skok napravila je pobednica Vimbldona Marion Bartoli koja se sa 15. probila na sedmo mesto, a listiu najboljih 10 zaključuju Petra Kvitova, Anđelik Kerber i Karolina Voznijacki.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Novak prvi do oktobra, Viktor ispao iz najboljih 50

Kolaković: Važna pobeda za kraj