0
ATP

Kraj: Đoković – Marej 0:3 (4:6, 5:7, 5:7)

Objavljeno: 07.07.13 u 14:46

finale

Posle 77 godina Velika Britanija ima Vimbldonskog šampiona pošto je Endi Marej u velikom finalu sa 3:0 pobedio Novaka Đokovića.

Novak u odlučujućim trenucima gubi svoj servis i na 5:4 Endi Marej servira za osvajanje Vimbldona.

Napravio je Novak još jedan brejk i stigao do 4:2, ali nije uspeo na svoj servis da ga potvrdi i Marej vraća brejk.

Vratio je Novak brejk u velikom stilu. Smirio je igru imao nekoliko dobrih reternova i stigao do 2:2

I odmah na startu trećeg seta Novak gubi svoj servis. Britanac je imao 0:30 ali je Nole vezao vda uzastopna poena međutim više od toga nije mogao i Marej vodi sa 0:1 na početku trećeg seta.

I DRUGI SET OSVAJA MAREJ. Ne ide Novaka danas igra. Prvi servis je potpuno zakazao pa kao po sistemu spojenih sudova kako vreme odmiče i drugi segmenti njegove igre postaju sve lošiji, a to praćeno sve većom nervozom dovelo je do toga da naš teniser od 4:1 u drugom setu izgubi sledećih šest od sedam gemova i sada gubi sa 2:0 u setovima.

Marej servira za drugi set. Imao je Novak 5:4 na Merejev servis, Britanac je sačuvao svoj gem, a potom vidno nervoznom Đokoviću napravio novi brejk i sada domaći favorit servira za osvajanje drugog seta.

I kad neće, onda baš neće. Novak nastavlja da se muči sa prvim servisom, dok sa druge strane Marej izvlači i neke vanserijske udarce i pravi brejk koji ga vrača u drugi set.

Nakon mirnog početka drugo seta, Đoković u četvrtom gemu uspeva da razbije igru Mareja i napravi brejk, koji je potom ne baš lako i potvrdio za veliku prednost u drugom setu od 4:1.

PRVI SET PRIPAO JE ENDIJU MAREJU – Nije uspeo Novak Đoković po drugi pu u prvom setu da oduzme servis britanskom teniseru koji je sa 6:4 osvojio prvi set. Očigledan je problem kod prvog servisa srpskog tenisera koji jednostavno da popravi taj segment igre u nastavku meča

Nije proteklo mnogo vremena i Endi Marej stiže do novog brejka, svog drugo na meču. Movak je ponovo imao problema sa realizacijom prvog servisa i to sa automatski odrazilo na rezultat. 3-4

Ništa od rezultatske prednosti za Mareja pošto je Novak odmah i u velikom stilu napravio brejk i rezultat je ponovo izjednačen. 2:2

Dugačak treći gem u kom je Marej napravio prvi brejk na meču. Očigledno je da Novaka ne služi prvi servis na početku meča, a u dugoj razmeni udaraca za sada se britanski teniser bolje snalazi. – 1:2

Počelo je Vimbldonsko finale, i već na samo startu Novak je sprečio brejk. Marej je imao tri prilike za oduzimanje servisa ali nijednu nije iskoristio – 1:0.

Trivia – Komplet od dve ulaznice za finale između Đokovića i Mareja dostigao neverovatnih 71.000 funti

 15.00 Đoković i Marej izašli su na Centralni teren. Posle ceremonijalnog podbacivanja novčića i slikanja počinje zagrevanje.

Nekada Henmanovo brdo, a sada Marejeva planina koja se nalazi u blizini Centralnog terena puno je uglavnom navijača britanskog tenisera koji nisu imali tu privilegiju da dođu do karte za veliko finale.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković danas će pokušati da dođe do druge titule na Vimbldonu u karijeri, a za protivnika će imati prijatelja iz juniorskih dana, Britanca Endija Mareja.

Srpski i britanski teniser će odigrati 19. međusobni meč, a Đoković trenutno vodi sa 11:7.

Podršku Đokoviću daće predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji će prisustvovati finalnom meču.

„Na Vimbldonu ću dati podršku teniskom šampionu sveta. Srbija je uz Noleta“, napisao je u subotu srpski predsednik na svom „tviter“ profilu.

Đoković je, uočio ovog meča, poručio na svom „tviter“ profilu: „Zbog ovoga živim i za ovo se borim. Ostaviću srce na terenu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter