in

Sve više fudbalera boluje od depresije

slide-2

Predsednik Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA) Klark Karlajl upozirio je danas da verovatno na stotine fudbalera pati od depresije, istakavši kao primer svoj slučaj.

Karlajl koji je prošle sezone završio karijeru otkrio je da je i sam imao problem sa depresijom i da je čak pokušao jednom prilikom da izvrši samoubistvo.

On je ubeđen da je ovaj problem široko rasprostranjen među igračima i zbog toga je i snimio televizijski dokumentarni film o depresiji i samoubistvu među igračima.

„Kategorički tvrdim da na stotine fudbalera pati od depresije“, rekao je 34. godišnji Karlajl.

On je dodao da mu je do sada kao predsedniku PFA između 15 i 20 fudbalera zatražilo pomoć.

„Prilaze mi i kažu:’Klark, nešto nije u redu sa mnom, ne znam o čemu se radi i kome bih trebalo da se obratim za pomoć“, tvrdi Klark.

On je dodao da igrači koji imaju probleme sa depresijom „jedino žele da se odvoje od fudbala i da jednostavno, izađu iz tog sistema“.

Karlajl planira da uvede telefonsku liniju za fudbalere kojima je neophodna pomoć.

Karlajl je naveo svoj slučaj, kada je kao mlad igrač Kvins Park Rendžersa, pokušao da izbvrši samoubistvo ispivši pilule.

„Tada sam odlučio da bi samoubistvo bilo najmanje bolno rešenje za sve“, rekao je Karlajl.

On je dodao da je svojevremeno otišao u alkoholičare upravo zbog želje da promeni to „samoubilačko stanje svesti“.

„Sada kada je moja depresija utvrđena, uzimam lekove svako jutro. To naravno, nije ‘srećna pilula’ koja će učiniti da moja teskoba ode, ali mi drži mozak pod kontrolom“, rekao je Karlajl.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Mijatović u Poljskoj

Nema para za travu ni ove godine