0
ATP

Britanija na nogama: Endi Marej je šampion Vimbldona

Objavljeno: 07.07.13 u 18:33

marej

Posle 77 sušnih godina Velika Britanija ima svog šampiona Vimbldona. Endi Marej je na našu žalost u finalu najprestižnijeg Gren slem turnira pobedio Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:4.

Prvi set obeležio je loš prvi servis Novaka Đokovića i to će kasnije biti praktično i odlika celog meča. Britanac je koristio svoje šanse i sigurnim servisima osvojio je prvi set.

Druga deonica meča donela je Novaku 4:1 u gemovi ali je Marej našao snagu da se vrati u set i preokretom stigne do 7:2, odnosno 2:0 u setovima.

U trećem setu ponovo je Novak bez obzira na loš prvi servis imao 4:2 u gemovima, ali slično kao i u gruom setu Marej se vratio u meč, napravio i brejk i došao u poziciji da servira za meč. U poslednjem gemu Novak je prvo spasio tri meč lopte, da bi potom propustio tri brejk lopte i potom je Majer iskoristio četvrtu meč loptu za veliki trijumf i slavlje svih Britanaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter