0
Košarka

Košarkaši otputovali na Univerzijadu

Objavljeno: 06.07.13 u 20:37

Univerzitetska Oliver Popovic

Univerzitetska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Kazanj, gde će na 27. letnjoj studentskoj Olimpijadi pokušati da odbrani dvostruku šampionsku titulu osvojenu u Beogradu 2009. i Šenženu 2011. Srpski akademci igraće u grupi “B” sa selekcijama Rumunije, Japana, Meksika, Mongolije i Filipina. Biće ovo drugi ispit izabranika selektora Olivera Popovića ovog leta, jer su već učestvovali na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska) gde su osvojili srebrnu medalju.

„Uspeli smo da se pripremimo najbolje što smo mogli u datim uslovima. Najviše zbog kalendara takmičenja nismo mogli da računamo na sve pozvane igrače, a neki od njih su nam se nešto kasnije priključili što je donekle poremetilo ritam treninga. U grupnoj fazi takmičenja nećemo imati suviše teške protivnike, što će biti idealna prilika da se još bolje uigramo i podignemo formu na najviši mogući nivo pre eliminacione mečeve.“

Kao najveće konkurente selektor Popović izdvaja selekcije SAD i Kanade, domaćina Rusiju, Australiju, Nemačku i Litvaniju:

„Možda će u takmičenju po grupama biti lakih protivnika, ali u drugoj fazi turnira čakaju nas veoma kvalitetni rivali. U svakom slučaju imamo obavezu da se kao reprezentacija Srbije borimo za najviši plasman, a u isto vreme da afirmišemo što više igrača koji bi u najskorije vreme trebalo da ponesu dres naše najbolje selekcije“ – zaključio je Oliver Popović, selektor Univerziteske reprezentacije Srbije.

Srbiju će na Univerzijadi predstavljati sledećih 12 košarkaša: Stefan Jović, Đorđe Drenovac, Nikola Malešević, Miloš Dimić, Nikola Marković, Đorđe Majstorović Darko Balaban, Nikola Kalinić, Stefan Živanović Đorđe Gagić, Ivan Smiljanić i Dejan Đokić.

Osim selektora Olivera Popovića, u stručnom štabu se nalaze još pomoćni treneri Vladimir Đokić i Zoran Todorović, kao i fizioterapeut Aleksandar Jakovljević.

Prvi meč naša selekcija odigraće u nedelju, 7. jula, u 10 časova po našem vremenu protiv reprezentacije Mongolije, a potom slede dueli sa Filipinima, Meksikom, Japanom i Rumunijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter