0
Ostali sportovi

Sagan najbolje sprintao, Impi i dalje u žutom

Objavljeno: 05.07.13 u 17:42

sagan-foto-finis

Sedmu etapu „Tur de Fransa“ voženu od Monpeljea do Albija, u dužini od 205,5 kilometara u grupnom sprintu osvojio je slovački biciklista član Kenondejla Peter Sagan.

Sagan je u sprintu bio bolji od Jona Degenkolba iz Argos Šimana, Danijelea Benatija iz Sakso Tinkofa i Mihaela Kvjatkovskog vozača Omega Farrme.

Žuta majica koju nosi vodeći u generalnom plasmanu ostala je u vlasništvu Derila Impija vozača Orike Grinedž, koji ima tri sekunde prednosti u odnosu na Edvalda Boson Hagena iz ekipe Skaj i pet sekundi manje od klupskih kolega Simona Gerensa i Mikaela Albasinija.

Zelena majica je i dalje u vlasništvu Petera Sagana koji je povećao prednost u odnosu na konkurente. Blel Kadri (AG2R La Mondijal) je preuzeo tačkastu majicu od Pjera Rolana (Juropkar), dok je Kvjatkovski i dalje najbolji u plasmanu najboljih mladih vozača (bela majica).

Sutra je na programu osma etapa koja se vozi od Kastra do Domanea i duga je 195 kilometara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter