0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Rašović: Biće to još bolje

Objavljeno: 05.07.13 u 17:03
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener Partizana ne krije zadovoljstvo zbog izdanja svojih igrača na pripremama u Sloveniji. Tri tekme, dve pobede, jedan remi i jedan poraz.

Pa dobro i nije baš tako loše za ovaj deo priprema, pogotovo ako se zna da protivnici nisu skupljani s koca i konopca, već su u pitanju renomirani rivali. Dobro, svi osim Zavrče, ali to su ionako igrali drugopozivci.

Trener Partizana Vuk Rašoviće uveren je da će to sve biti još  bolje nego što jeste. Potrebno je, kaže, samo još malo vremena da se ekipa osveži i navikne na ovaj sistem rada, kao i to da uigravane akcije postanu automatizmi.

„Naravno da sam zadovoljan urađenim, a meni je od rezultata mnogo važnije kako su momci na terenu odrađivali ono što smo se dogovorili pre utakmica. Kad uz sve to imate i dobar rezultat, onda ne možete da nađete mnogo zamerki.

Došli smo u situaciju da se ekipa isto ponaša bez obzira na ime protivnika, jer smo u ujednom danu odigrali dva meča, protiv Zavrče i protiv Metalista iz Harkova, a da ja nisam video nikakavu razliku u tim mečevima. Momcima nije važno ko je starter, a ko rezerva, već svi igraju agresivno i snažno sve vreme, a to je upravo ono što zahtevam od njih.

Potrebno nam je vreme da steknemo automatizme, da se ponavljamo, a kada se to dogodi, bićemo u situaciji da na terenu ne treba da pričamo, jer ćemo se sporazumevati i bez reči“ – kaže Vuka Rašović

Trener Partizana na klupu srpskog šampiona je seo u finišu prošle sezone, doneo novu titulu a sada, s donekle modifikovanom ekipom, treba da ponovi taj uspeh. Na njegovu žalost, u ekipi postoji veliki broj igrača, koji su se kasnije pridružili timu, pa su oscilacije u fizičkoj spremi očigledne.

„To je sasvim normalno. Pa ne možemo da očekujemo da Gulan i Malbašić  budu na istom nivou kao oni momci koji su tu od početka. Slična je situacija i s Aleksandrom Mitrovićem, koji je imao reprezentativne obaveze.

Međutim, s njim je situacija u toliko drugačija, jer ne može da igra prve tri utakmice zbog suspenzije UEFA, pa ćemo ga polako uvoditi u ritam.

Naravno, neophodno je da dovedemo još neka pojačanja, jer na svakoj poziciji u timu želim da imam po dva kvalitetna igrača. Dakle, treba nam zadnji vezni, to već svi znaju, a postoje još  neke pozicije u timu gde su neophodna pojačanja.

Verujem da ćemo i to uskoro dobiti i da onda na miru možemo da se spremamo za sve napore koji nas očekkuju“ – kaže Rašović

Inače, ekspedicija Partizana juče je otputovala u Varšavu gde će sutra učestvovati na „Dejna kupu“. Crno-beli će se u polufinalu sastati protiv domaće Legije (18.00), a u drugom meču igraju Austrija i Fluminense.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter