0
Evropske lige

Radović: Legija i Partizan su moja kuća

Objavljeno: 05.07.13 u 09:38

radovic

Poljska Legija osvojila je posle dugo godina pauze duplu krunu, a jedan od nazaslužnijih za taj uspeh bio je i srpski internacionalac Miroslav Radović.

Poslovođa šampiona Poljske odigrao je tokom sezone čak 40 utakmica postigavši šest golova, a nakon okončanja jednog od najuspešnijih poglavlja u klupskoj istoriji, izjavio je da je i njegova karijera kada je u pitanju Legija zaokružena.

Radoviću (29) je ostalo još godinu dana ugovora sa klubom, a kako priznaje, ne bi mu smetalo ni da ode, a ni da ostane do narednog juna.

-Legija je uz Partizan jedini klub u kojem sam se osećao kao u svojoj kući i mnogo im dugujem u karijeri. U Legiji sam proveo sedam lepih sezona i kada smo osvojili duplu krunu, rekao sam sebi da je vreme za nove izazove, jer verujem da sam u najboljim igračkim godinama. S druge strane, uživam u klubu i ako ga ne budem napustio do kraja avgusta, ništa strašno. Davaću ponovo sve od sebe – rekao je Radović dodajući da ponuda drugih klubova uvek ima.

Legiji predstoji realizacija poslednjeg cilja iz prošle sezone a to je plasman u Ligu šampiona, a Radović bi svojim asistencijama i golovima mogao da ekipi bude od ključnog značaja.

-Svi jedva čekamo nastupe u kvalifikacijama. Pojačali smo se a prelazni rok samo što je počeo. Imamo vrlo kvalitetnu ekipu a u Poljskoj javnost veruje da možemo do Lige šampiona. Svakako da bi nastupi u tom takmičenju mogli da mi još više pomognu u karijeri – kaže Radović.

Jedna od nezaobilaznih tema za Radovića svakako je Partizan. Njegovim golom protiv Dnjepra usred Ukrajine, crno-beli su u sezoni 2003/04 otišli najdalje u poslednje vreme, u osminu finala Kupa UEFA.

Radović kaže da se raduje susretu sa starim prijateljima, budući da će Partizan učestvovati na turniru u Varšavi, pored Legije, Austrije iz Beča i brazilskog Fluminensea.

-Doživeću učešće na tom turniru emotivnije od saigrača jer sigurno da neće biti svejedno igrati protiv mog Partizana. Radujem se što ću videti neke prijatelje tada i što će mi se put ponovo ukrstiti sa crno-belima – rekao je Radović.

Na kraju, na pitanje da li bi voleo da pred kraj karijere još jednom obuče dres Partizana, on ističe:

-Svako ko me poznaje zna odgovor i to koliko mi znači Partizan. Naravno da bih voleo da igram ponovo za taj  klub – iskren je Radović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter