0
Košarka

Mlade košarkašice ubedljive protiv Belorusije

Objavljeno: 05.07.13 u 16:16

kosarkaska-lopta

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije (igračice do 20 godina) posle jučerašnjeg debakla u duelu sa Holandijom danas su u meču 2. kola grupe A na Evropskom prvenstvu savladale selekciju Belorusije sa 73:53 (17:8, 16:18, 14:9, 26:18).

Odličnom odbranom pre svega u prvoj i trećoj četvrtini naša mlada selekcija je stekla dvocifrenu prednost koju je u poslednjoj deonici uvećala na maksimalnih +20.

Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Nataša Kovačević sa 20 poena i Dijana Stančić koja je dodala 15, a odličan učinak imala je i Nevena Marković koja je uz osam poena imala čak 14 skokova. Na drugoj strani su se praktično samo tri igračice istakle Lipinskaja sa 17 i Vojšal i Papova sa po 12 poena.

U poslednjem meču prve faze takmičenja naše devojke sutra sa početkom u 14.45 časova igraju protiv selekcije Ukrajine, a da bi sigurno prošle u narednu fazu takmičenja odnosno da ne zavise od ostalih rezultata u grupi biće im potreban trijumf.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter