0
Auto Moto

Vozači Formule 1 prete bojkotom

Objavljeno: 04.07.13 u 22:36

Grid-1

Asocijacija Gran Pri vozača održala je sastanak posle koga je izdala saopštenje u kojem se upozorava da bi vozači Formule 1 mogli da bojkotuju narednu trku za Veliku nagradu Nemačke ukoliko se ponove incidenti sa pucanjem pneumatika.

Iako je Pireli objavio da će na sledećoj trci biti znatno jači pneumatici, vozači i dalje nisu zadovoljni i istakli su da će se u slučaju novih problema sa pneumaticima svi povući sa staze „Nirburgring“.

„Vozači članovi Asocijacije Gran Pri vozača žele da izraze svoju zabrinutost zbog svega što se desilo na ‘Silverstonu’. Verujemo da će se promene koje su urađene na pneumaticima dovesti do željenih rezultata i da se slični problemi neće desiti tokom Velike nagrade Nemačke. Spremni smo da vozimo svoje bolide do samih granica, kao i uvek, i kao što od nas očekuju timovi, sponzori i navijači. Međutim, vozači su odlučili da, ukoliko dođe do sličnih problema tokom trke u Nemačkoj, se odmah povuku sa trke, zato što ovaj problem sa pneumaticima koji može da se izbegne dovodi u opasnost živote vozača, redara i navijača“, navodi se u saopštenju vozača.

Tokom protekle trke za Veliku nagradu Velike Britanije čak četvrorici vozača je eksplodirao pneumatik.

Naredna trka se vozi na stazi „Nirburgring“, a već u petak je na programu slobodni trening od 10 do 14 časova. Velika nagrada Nemačke počinje u nedelju 7. jula od 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter