0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

Vojvodina ubedljiva na Malti

Objavljeno: 04.07.13 u 20:03
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su kapitalnu prednost posle prve utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope trijumfom nad Hibernijansom na Malti rezultatom 1:4 (0:2).

Izabranici Marka Nikolića oprezno su ušli u ovaj meč. U drugom delu prvog poluvremena Vojvodina je uspostavila kontrolu nad igrom i počela je da preti golu domaćih. Mrežu Hibernijansa načeo je Petar Škuletić u 40. minutu. Već tri minuta kasnije autogolom Rodolfa Soareša Novosađani su udvostručili prednost.

Vojvodina je nastavila sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu. U 50. minutu bilo je 3:0, a gol je postigao Abubakar Oumaru. Usledio je mali pad u igri srpske ekipe, što su domaći iskoristili. Prvo su imali šansu da smanje rezultat u 77. minutu iz penala. Sudija je dosudio najstrožu kaznu posle faula golmana Kordića. Crnogorski golman je ipak uspeo da ispravi svoju grešku i odbrani penal Falili. Međutim, već u sledećem napadu domaćina Kordić je morao da vadi loptu iz mreže. Strelac gola je bio Oblefule u 78. minutu. Vojvodina je u 82. minutu ponovo vratila tri gola prednosti preko Nebojše kosovića, što je bio i konačan rezultat utakmice. Utisak na kraju je malo pokvario crveni karton Igora Đurića u 89. minutu.

Novosadska Vojvodina je stekla veliku prednost pred revanš meč koji je na programu za sedam dana na stadionu Karađorđe i samo bi čudo trebalo da se dogodi da se „lale“ ne plasiraju u narednu rundu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter