0
Evroliga

Sjajan žreb za Evroligu

Objavljeno: 04.07.13 u 15:26

zreb-evroliga-201314

Pre nekih mesec i po – dva dana, Srbijom je zavladala euforija, jer posle „100 godina“ imamo dva tima u košarkaškoj Evroligi. Sasvim dovoljno da navijači dva najveća srpska kluba počnu s pričama kako će u Evropi napraviti spektakl.

O Partizanovim navijačima i atmosferi koju oni stvaraju u Pioniru rečeno je već mnogo toga, snimane su emisije, pa čak i filmovi, a sad su i pristalice crveno-belih u situaciji da pokažu koliko mogu. Nema bojkota, nema nedefinisanih pravila i svi će pohrliti u beogradski hram košarke.

Da bi spektakl bio potpun, sasvim je normalno da u Beograd treba da dođu najjače ekipe Evrope, jer bez tog naboja, nema ni spektakla. E onda, kad nam žreb u Barseloni dodeli dve najteže grupe, onda počne kuknjava.

Uh, pa zašto baš najteže! Pa, eto zato!

Partizan i Zvezda su bili smešteni u petom šeširu i ukoliko želimo da pudemo potpuno pošteni i iskreni, svi timovi iz prva tri šešira su „haj level“ za nas. Naravno, to ne znači da ih ne možemo osakakati kad dođu u grotlo Pionira, ali zar nije dobro što nam dolaze najbolji?

Barsa, CSKA, Fenerbahče, Panatinaikos, Makabi i ovi Španci što menjaju ime svake godine, a trenuno se zovu Laboral Kuća. Pa to je to, s njima možemo da igramo i rastemo iz svake utakmice, a druge dve ekipe u grupi služe da osvajamo bodove.

Dobiješ Budivelnik i Nanter, odnosno Lokomotivu i taj tim iz kvalifikacija i odeš dalje ili u nekom nesrećnom razvoju događaja, takmičenje nastaviš u Kupu Evrope, ali s ogromnim iskustvom i morem jakih utakmica iza sebe.

Pa to je suština. Koliko god mi to želeli, s ovim budžetom i ovim rosterom ni Partizan ni Crvena zvezda neće otići na Fajnal for u Milano i boriti se za evropsku titulu. O, kako bih voleo da me i jedni i drugi demantuju, kao Partizan pre tri godine, ali šanse za to su minimanlne, da minimalnije ne mogu da budu.

Prema tome, zaključak glasi, da smo i jedni i drugi dobili žreb po meri i da Beograd i Srbiju čekaju novi spektakli od kojih će veliku dobit imati oba kluba, grad i država. Naravno i navijači, koji će na poslu, fakultetu, školi ili nekoj kafani moći da se prepucavaju ko je napravio veću i lepšu feštu.

Ukoliko i to prepucavanje ostane u granicama sitnog peckanja, sasvim sam siguran da smo iz Barselone dobili dobre vesti.

Mister No

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter