0
ATP

Odlični Novak u polufinalu Vimbldona, na redu Del Potro

Objavljeno: 03.07.13 u 16:31

novak-djokovic-wimbledon-single-image-cut

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je u jednom čudnom meču sa 3:0, po setovima 7:6, 6:4, 6:3 savladao Tomaša Berdiha.

„Bio je snažan početak. Nisam iskoristo brejk lopte u prvom setu pa je odlučio taj brejk. Tesan meč, moglo je da ode na njegovu stranu, ne znam kako ali sam uspeo da preokrenem u drugom setu i to je odlučilo“ rekao je Novak i potom se osvrnuo na podršku koju je imao od Nemanje Vidića.

„Drago mi  je što je Nemanja bio u loži. Ponosan sam i na ono što je on uradio jer igra u jednom od najvećih klubova.“

Oba tenisera počela su snažno meč, Novak je imao nekoliko brejk lopti ali ih nije koristio i prvi set odlučen je u taj brejku. U drugom setu Berdih odmah pravi dva brejka i stiže do 3:0, ali je Đoković sjajnim preokretom spojio četiri vezana gema, a nakon toga iskoristio pritisak na Berdiha u desetom gemu stigao do drugo seta.

To je bilo dovoljno da češki teniser izgubi samoopuzdanje i počen sa greškama što je Novaku dodatno olakšalo posao pa je srpski teniser treći set relativno lako rešio u svoju korist i plasirao se u polufinale.

Tamo će Novak za protivnika imati Huana Martina del Potra koji je sa 3:0 po setovima 6:2, 6:4 i 7:6 savladao Davida Ferera, a uspeh Argentinca je i veći s obzirom na to da je igrao povređen.

Tekstualni prenos meča:

6:3 Pustio je Novak da Berdih uzme svoj servis gem i potom sigurnim servisima stigao do pobede i polufinala gde ga očekuje Huan Martin Del Potro.

5:2 Još jedan odličan gem za Novaka i Berdih je sada u poziciji da servira za ostanak u meču.

4:2 Sasvim očekivano Berdih nema nameru da se tek tako preda i osvaja svoj servis gem.

4:1 Sve ide na ruku Novaku u trećem setu. Napravio je naš teniser brrejk koji je potom i potvrdio pa je sve izvesnije da će ovaj meč biti gotov u tri seta.

2:1 Đoković sigurnim servisma čuva minimalnu prednost u trećem setu.

1:1
Nije se Đokoviću ukazala prilika za brejk jer je Čeh bio siguran na svoj servis.

TREĆI SET –  1:0 Novak znatno bolje otvara ovaj deo igre i sigurnim servisom stiže do prednosti

6:4 Slomio se Berdih pod pritiskom. Imao je Čeh dva brejka prednosti u drugom setu, ali je Novak u stilu velikog šampiona napravio preokret i osvojio drugi set.

5:4 Brzinom munje Novak stiže do Novog gema. Ponovo je Berdih pod pritiskom jer će servirati da ostane u setu.

4:4 Uspeo je Berdih da se oporavi posle četiri izgubljena gema zaredom i sda je rezultat u drugom setu izjednačen.

4:3 Siguran je na svoj servis ponovo bio srpski teniser. Opustila se Novaku ruka i utisak je da iz poena u poen igra sve bolje.

3:3 Ekspresno je Novak uspeo da se vrati u drugi set. Uzvratio je srpski teniser sa dva brejka i stigao do izjednačenja.

2:3 Novak je po prvi put u drugom setu siguran na svoj servis, smanjuje prednost Berdiha na kome je sad veći pritisak.

1:3 Konačno! Novak je imao tri brejk lopte na servis Berdiha, uspeo je da iskoristi drugi i smanji prednost u drugom setu.

0:3 Nakon što je Berdih bio siguran na svoj servis usledio je novi loš servis gem Đokovića, pa je češki teniser stigao do novog brejka.

DRUGI SET 0:1 Đoković loše servira i Čeh pravi brejk za vođstvo u drugom setu.

7:6 Đoković posle nešto više od sat vremena igre osvaja u taj brejku prvi set u kome nije prikazao svoj najboji tenis. Najbolji segment njegovo igre u ovom periodu bio je servis, a upisao je devet as udaraca.

6:6 Osmim asom na meču Đoković osvaja gem, pa je prvi set otišao u taj brejk.

5:6 Vrlo lako češki teniser stiže do nove prednosti pošto je bez izgubljenog poena osvojio gem.

5:5 Pametno je Đoković odigrao u deset gemu, preciznim i ne toliko jakim servisima stiže do izjednačenja u prvom setu.

4:5 Spasio je još jednu brejk loptu na svoj servis Tomaš Berdih i osvojio 9 gem. Novak će tako servirati za ostanak u prvom setu.

 4:4 Gem sa novim loptama na Novakov servis i srpski as stiže do izjednačenja.

3:4 Đoković je u ovom izjednačenom gemu posle 30:30 stigao do nove, treće brejk lopte, ali je Berdih uspeo da spase svoj servis gem.

3:3 Očekivano i lako izjednačenje na Novakov servis

2:3 Čeh je staložen i koncentrisan na svoj servis. Prvi u ovom gemu je bio neodbranjiv, od čak 200 km na čas. Vratio je uporni Tomaš prednost.

Odlično služi servis Novaka na početku meča, prepustio je samo poen Berdihu i sa tri asa lako izjednačio.

Borba se rasplamsala u trećem gemu, odlično su igrala obojica, ali je češki teniser uspeo da sačuva servis.

Novak imao dve brejk lopte, Berdihu ipak prvi gem

Dugo je trajala bitka u uvodnom gemu, iako je Čeh poveo sa 30:0. Nanizao je Nole onda tri poena, imao dve brejk lopte, ali je forhend vinerima Berdih uspeo da dođe do 1:0.

U ovim trenucima na Vimbldonu se igra četvrtfinalni duel između Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha- U međusobnim susretima srpski as vodi sa 13:2 i nadamo se da će posle ovog meča upisati još jednu pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter