0
Ostali sportovi

Orika uzela ekipni hronometar, žuta majica Gerensu

Objavljeno: 02.07.13 u 17:24

orika-hronometar

Na „Tur de Fransu“ danas je vožena četvrta etapa i to grupni hronometar ulicama Nice u dužini od 25 kilometara, a najbrža je bila australijska ekipa Orika Grinedž čiji vozač Gerens je preuzeo žutu majicu, koju nosi vodeći u generalnom plasmanu.

Drugo mesto pripalo je belgijskom timu Omega Farma – Kvik step, koji je imao sekundu zaostatka, treći je bio britanski Skaj sa tri sekunde lošijim vremenom, a slede Tim Sakso – Tinkof (+9), Loto – Belisol (+17), Garmin (+17), Movistar Tim (+19), Lampre (+25), BMC (+26), Katjuša (+28)…

U generalnom plasmanu vodi prvi vozač Orike Sajmon Gerens koji je juče osvojio treću etapu, ali i njegova dva klupska druga Deril Impej i Mihael Albasini imaju isto vreme. Kvajtkovski i Šavanel iz Omege imaju po sekundu zaostatka, dok su po tri sekunde iza vodećeg trio Skaja Boson Hagen, Frum i Port.

Što se tiče zelene i tačkaste majice tu nije bilo promena, najbolji na prolaznim ciljevima je i dalje Peter Sagan (Kenondejl), dok je među brdašima prvi Pjer Rolan (Juropkar). najbolji maldi vozač posle četiri etape je Endrju talanski iz ekipe Garmin – Šarp.

Sutra je na programu peta etapa koja će biti vožena od Kan-sur-Mera do Marseja u dužini od 228,5 kilometara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter