1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Marjanović potpisao za Zvezdu

Objavljeno: 02.07.13 u 16:11
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda Telekom nastavlja sa jačanjem tima za predstojeću sezonu i velike izazove koji joj predstoje na četiri fronta. Novo pojačanje crveno-belih je Boban Marjanović (24, 221). Srpski košarkaš igra na poziciji centra, a potpisao je ugovor na dve godine.

Marjanović je rođen 15.08.1988. u Zaječaru. Iako je još uvek mlad, ovaj visoki košarkaš već sada iza sebe ima bogatu košarkašku karijeru. Ponikao je u Hemofarmu, a u Srbiji je još nastupao za Svislajon Takovo, Radnički Kragujevac i prošle sezone za Mega Vizuru. U inostranstvu nosio je boje poznatih klubova CSKA Moskve i Žalgirisa, kao i Nižnjeg Novgoroda.

U prethodnoj sezoni popularni Bobi je, kao član Mega Vizure, pružao sjajne partije zbog čega je i dobio laskavu titulu MVP-ja Agroživ Superlige. Prosečno je postizao 16.4 poena, 10.7 skokova i dve blokade po meču. Najbolju partiju pružio je protiv Metalca kada je zbog 26 poena, 18 skokova i četiri blokade ostvario fantastičnih 49 indeksnih poena.

Sjajni centar je veoma dominantan u reketu što mu omogućava njegova visina, kao i veliki raspon ruku. Marjanović je odličan u skoku, često je nepremostiva prepreka protivnicima u reketu, a odlikuje ga i veoma dobar šut sa poludistance što je atipično za igrače slične konstitucije. O njegovoj mekanoj ruci najbolje svedoči podatak da je u Superligi Srbije šutirao slobodna bacanja fantastičnih 85 odsto (50/56).

Boban Marjanović je sa Žalgirisom osvojio litvansko nacionalno prvenstvo i kup, kao i Baltičku ligu. Nastupao je i za srpsku reprezentaciju, u čijim mlađim kategorijama je bio osvajač svetskog (U19) i evropskog (U20) zlata. Dres seniorskog nacionalnog tima nosio je na Evropskom prvenstvu 2011.

0
0

1 Komentara

  1. Alal vera za upravu! Ovo je odlican potez i doveden je odlican igrac. Bobi je imao odlicnu sezonu u Mega Vizuri, u dobroj je formu i siguran sam da ce biti od velike pomoci u Evroligi. Verujem da nas ceka jos lepih vesti o pojacanjima u narednim danima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter