0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Džajić: Stojadinović je impulsivan i bez dovoljno iskustva

Objavljeno: 02.07.13 u 08:37
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić jedini je od čelnika kluba u ponedeljak prisustvovao treningu prvotimaca u Sloveniji.

„Koliko sam primetio, svima je stalo da se istaknu. I trener i svi kažu da svi dobro rade. Naravno, neki će ubuduće raditi u drugom klubu kao Zvezdini igrači, neki neće biti tu u daljem toku priprema, ali tu ima potencijala da možemo da računamo na ove igrače. Nikada se ne bi trebalo odreći igrača koji ima želju da ovde igra. O tome sportski deo mora mnogo voditi računa. Već sam o tome pričao sa sportskim direktorom i skrenuo mu pažnju na to“, rekao je Džajić.

Sportski direktor Zoran Stojadinović dan ranije je komentarisao igru i izgled ekipe u pobedi nad Domžalama (2:0) i rekao da pojačanja moraju što pre stići u klub. Takođe je dodao i da se na trenutni štoperski tandem Krneta – Marinković ne može ozbiljno računati.

„Zoran Stojadinović ne sastavlja tim. Imamo trenera, koji će to odlučiti. Pravo na mišljenje ima svako. Nekad nisam srećan kada pročitam neku izjavu koja bi trebalo da se dotiče nečega i to bi trebalo izbegavati. Postoji trener i mesto gde bi o tim stvarima trebalo da se razgovara. To bi trebalo da se poštuje. To je deo neiskustva“, rekao je prvi čovek Zvezde.

Oštra izlaganja, javno iznošenje konačnih ocena i najave transfera i ranije su bili tema razgovora predsednika i sportskog direktora.

„Čitaju se svačije izjave, i trenerove i moje i sportskog direktora… Nema potrebe da najavljujemo koga ćemo dovesti, pa ga ne dovedemo… Jednostavno, dovedete igrača i predstavite ga i to je to. Diskustovati o tome da li nam trebaju dva štopera ili tri vezna igrača je iluzorno i glupo i takvim stvarima ne volim da se bavim… Zoranu sam najdobronamernije rekao da vodi računa u izjavama“, objasnio je Džajić.

„On je impulsivan, nema dovoljno iskustva i izleti jer mislim da je to samo deo neiskustva u obavljanju svoje funkcije. U nekoliko navrata sam mu to rekao. Ima običaj da kaže ‘Dovešću ovoga ili onoga’ ili ‘Treba nam ovaj ili onaj…“, rekao je Džajić.

A kada je reč o stvarima na terenu, Džajić je zadovoljan onim što je video od mladih Zvezdinih fudbalera protiv Domžala.

„Momci koji su to igrali protiv Domžala su sve zadatke odradili sasvim korektno. Vi na njih možete da računate. Prema mom mišljenju, to je osetljivo mesto. Možda već sutra neko dođe, ali na Krnetu i Marinkovića se može računati. To je i trener izjavio i zapazio… Ne bi trebalo da pričamo o stvarima koje su nemoguće i ne volim o tome da pričam. Sve se meri, u skladu sa sopstvenim mogućnostima“, ocenio je Džajić.

Treneru Slaviši Stojanoviću pružio je punu podršku i konstatovao da je brzo „snimio“ ekipu za kratko vreme. Priznao je da je u subotu video mnogo bolju igru ekipe nego što je očekivao.

„Video sam borbenost, dobru fizičku spremu, želju… Ušli su u utakmicu kao da se igra za bodove. Mladi igrači su imali želju da se dokažu i pokažu, mada to još ništa ne mora da znači. Pred nama i njima je dokazivanje“.

Prvi čovek Zvezde ne krije da je ozbiljno razmišljao o odluci da klub u narednu sezonu uđe sa potpuno podmlađenim igračkim kadrom. Prema njegovom mišljenju, potencijal mladih fudbalera omogućio bi klubu da u narednih pet godina zaradi i bude „u plusu“.

„Ono što sam za šest meseci video u omladinskom pogonu uverava da je to rešenje najbolje za Zvezdu, mada mislim da nije bio trenutak, a mogao bi da se stvori sledeće godine. Ako bi se na takav korak odlučili, on bi mogao da bude bolan. Da li je Zvezda osma, 12 ili druga, svejedno je ako nije prva. Ako bi se sa tim igračima istrajalo u toj koncepciji…“, rekao je Džajić i konstatovao:

„U ovakvim okolnostima postoji idealna situacija za taj koncept. Baš zbog stanja u kojem smo. Hteli, ne hteli, na brzinu radite nešto, u trci sa vremenom zbog početka sezone… Pa šta ako nas čeka Evropa za deset dana? Pa, da li bismo bili prvaci Lige Evrope ako bismo doveli pet igrača? Naravno da ne bismo…“.

Od ranije je bilo poznato da je Džajić pristalica ideje podmlađivanja tima, koja je bila aktuelna među delom rukovodstva i tokom zimske pauze. Sa druge strane, neki njegovi saradnici su više za sklapanje tima koji bi mogao da što pre preotme titulu Partizanu.

„Naravno, za te odluke bi trebalo pripremiti javnost i sve u klubu. Da kažemo jasno da igrači od 18 godina neće biti prvi u ovoj ligi, dokle god je to tako… Ne možete sada dovesti bilo koje igrače i reći ‘Biću prvak, sto odsto’. I nama je potrebno vreme da razmotrimo, i mi imamo ljude u klubu koji razmišljaju drugačije, pa svaka sednica Upravnog odbora nam traje četiri sata. Zašto kada bi mogla da traje 45 minuta… Moramo da razmišljamo jedinstveno“.

„Sukob je u tome što će vam u Zvezdi uvek tražiti rezultat, što je i logično. Razumeo bih to sa aspekta da sam ja navijač, ali sa aspekta čoveka koji je 50 godina tu gledam drugačije. Uostalom, ko zna, možda ni od ovoga što ja pričam neće biti ničega“, rekao je Džajić, koji „garantuje“ da bi iz omladinskog pogona Zvezde mogla da izađe neka nova „generacija 84“.

Miloš Ninković se već duže vreme dovodi u vezu sa Zvezdom. Da li će doći, ili ne, ne može ni Džajić da odgovori.

„Sa igračima ne volim da pričam preko novina. Sa njim su razgovarali i oni koji su pričali tom prilikom znaju kako stoje stvari. Hteo sam da Ninkovića dovedem pre šest meseci, ponudili smo mu uslove… Mi smo to što jesmo, klub je u takvoj situaciji kakvom je i izvoli dođi ili nemoj“, zaključio je predsednik Zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter