0
Košarka

Nedović: Doneću novu energiju Voriorsima

Objavljeno: 02.07.13 u 14:38

nemanja-nedovic-draft

Nemanja Nedović će već naredne sezone nastupati za Golden Stejt Voriorse, a u prvom intervjuu za klupski sajt koji prenosi portal kosarka24.com govorio je o svojoj dosadašnjoj karijeri i o očekivanjima od NBA lige.

„Kada sam počeo da igram košarku, nosio sam dres sa brojem osam. Broj 16 sam dobio kada sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, ali je „osmica“ ipak moj broj“ – prokomentarisao je talentovani košarkaš.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je izabran kao poslednji 30. pik prve runde. Draftovali su ga Finiks Sansi, ali su ga prosledili Golden Stejt Voriorsima.

„Draft sam pratio od kuće sa porodicom i prijateljima, dok svi nisu zaspali. Onda sam gledao sam. Trčao sam po kući kada sam čuo svoje ime.“

Dvadesetdvogodišnji košarkaš kaže da oduvek prati NBA ligu i da je svestan šta je postigao.

„Bilo je tu mnogo srpskih igrača. Ipak, 10 godina nijedan srpski igrač nije izabran u prvoj rundi drafta. Zato je to za mene velika čast. Mislim da ljudi vole da gledaju igrače kao što sam ja. Moj uspeh na draftu je velika stvar u Srbiji.“

Na konstataciju novinara da su srpski igrači u NBA uglavnom bili visoki igrači, Nedović je odgovorio da mu je uzor i da veoma poštuje proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca koji je igrao na poziciji plejmejkera.

„Aleksandar Đorđević je jedan od mojih idola.“

Srpski reprezentativac je u dresu Lijetuvos Ritasa beležio 9,8 poena i 2,1 asistenciju u Evroligi, a 11,1 poen, 3,8 asistencija i 2,4 skoka u domaćem prvenstvu.

„Igrao sam tri prvenstva prošle godine – litvansko, VTB ligu i definitivno najjače takmičenje u Evropi – Evroligu. Mnogo sam naučio igrajući u Evroligi protiv najboljih evropskih igrača na mojoj poziciji. U VTB ligi je takođe mnogo dobrih i bogatih timova. Hvala Lietuvosu što mi je omogućio da ostvarim svoje snove. Da nisam potpisao za njih i da mi oni nisu dali priliku, verovatno ne bih bio ovde.“

Nedović je rekao da mu je čast što je u Trevizu imao priliku da upozna legendu svetske košarke i nekadašnjeg prvotimca Golden Stejta Šarunasa Marčuljonisa.

„Želim da unesem novu energiju u tim Voriorsa, više agresivnosti kako u napadu, tako i u odbrani. Mogu samo da obećam da ću dati sve od sebe da bih zaslužio što više minuta na parketu“ – završio je Nedović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter