0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Terzić: Moramo da rešimo sistemske probleme

Objavljeno: 01.07.13 u 13:51
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

OFK Beograd započeo je pripreme za novu sezonu, a tim povodom prvi čovek „romantičara“ Zvezdan Terzić obratio se igračima.

„Poželeo sam im mnogo zdravlja i mnogo znoja. Momci treba da budu svesni da bez velikog odricanja nema velikog uspeha. Klub treba da teži tome da bude u prve četiri ekipe u domaćem šampionatu i da uvek igra u Evropi.“ kaže Terzić.

Predsednik kluba sa Karaburme ističe da je pored rezultata neophodno i promovisati mlade igrače u čemu je OFK jedan od najboljih predstavnika srpskog fudbala.

„Teško je u isto vreme praviti rezultat i mlade igrače. OFK Beograd ima odličan imidž, možda i najbolji u Superligi. Imamo mnogo mladih igrača koje smo ovde obučili i trasirali im evropski put. Sa ponosom možemo da kažemo da 5 igrača poteklih sa Karaburme igra ta reprezentaciju Srbije, a njih 7 za Crnu Goru.“ rekao je Terzić.

Bivši predsednik FSS takođe je iskoristio priliku da iznese svoje mišljenje o nekim bitnim stvarima vezanim za aktuleni trenutak srpskog fudbala, ali se osvrnuo i na izbor Dragoljuba Lekića za prvog čoveka Zajednice Superligaša.

„Sramota je da OFK Beograd od televizijskih prava dobije samo 45 hiljada evra. Klubovi od Zajednice Superligaša očekuju mnogo više. Zajednica mora biti lokomotiva u smislu pregovora sa državom u vezi poreskih olakšica. Neophodno je ukinutu PDV na unutrašnje transfere jer toga nigde nema. Nažalost niko se ne bavi suštinskim pitanjima.“ kaže Terzić.

On je takođe podsetio i na loš zakon o sportu.

„Nedopustivo je da se 2011. donese zakon o sportu od koga smo mi klubovi očekivali da reši kapitalne probleme fudbala, a da FSS nije učestvovao u njegovoj izradi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter