0
Auto Moto

Bulije prizanje grešku

Objavljeno: 01.07.13 u 10:19

PAPHOTO4_392963

Šef Lotusovog tima u Formuli 1 Erik Bulije priznao je da je ekipa napravila grešku što nije pozvala Kimija Rajkonena u boks u trenucima kada je na stazu u Silverstonu po drugi put izašao sigurnosni auto.

Rajkonen koji je britanksi Gran pri započeo sa osmog mesta, stigao je do treće pozicije u trenucima kada je u tada vodeći Sebastijan Fetel morao da odustane od trke zbog čega je sigurnosni auto na 10 krugova pre kraja morao da izađe na stazu.

To je praktično značilo da je Rajkonen nakon što je sigurnosni auto napustio stazu bio na drugoj poziciji, ali zahvaljujući istrošeni gumama nije uswpeo da parira Alonsu, Veberu i Hamiltonu koji su na svojim bolidima imali „sveže“ gume

„Strategija nam je bila perfektna do poslednjeg izlaska sigurnosnog automobila na stazu. Tada smo napravili grešku. Trebalo je da Rajkonen tada ode u boks, ali mi nismo očekivali da će vozači sa novim gumama napraviti toliku razliku.“ rekao je Bulije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter