0
Košarka

Turska uzela bronzu, Srbija četvrta na EP

Objavljeno: 30.06.13 u 18:40

pozdrav-kosarkasice

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pošto je u meču za treće mesto poražena os selekcije Turske sa 92:71 (21:24, 22:20, 23:12, 26:15).

Iako oslabljene neigranjem povređene Ane Dabović odlično su naše košarkašice otvorile meč, polovinom prve četvrtine imale su i sedam poena viška (16:9), da bi Turkinje do prvog odmora ipak uspele da uhvate priključak i dođu na samo tri poena zaostatka (24:21).

U drugom periodu Turkinje su diktirale tempo, uglavnom su vodile, ali naše reprezentativke nisu dozvoljavale protivnicima da naprave osetniju prednost, a u samoj završnici su čak ponovo vratile prednost na svoju stranu. Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću izabranica Marine Maljković (44:43).

Umor je polako sustizao našu ekipu u kojoj je u napadu samo Jelena Milovanović imala značajniji učinak, dok ostale reprezent6ativke nije služio šut kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama. Tu činjnicu su Turkinje maksimalno iskoristile u trećem periodu kada su serijom 18:5 došle do 12 poena prednosti (61:49). U tom trenutku kao da su se naše malo oslobodile u napadu, ali to nije bilo dovoljno da se prednost značajnije smanji uoči poslednjeg dela utakmice (66:56).

Iskusna ekipa Turske mirno je privela meč kraju i ni u jednom momentu nije dozvoljavala našim reprezentativkama da joj ugroze prednost koja je u poslednjem periodu narasla čak i na maksimalnih +22 (90:68).

Jelena Milovanović sa 21 i Saša Čađo i Sara Krnjić sa 11 poena bile su jedine sa dvocifrenim učinkom u našoj reprezentaciji, dok su na drugoj strani bolje od ostalih bile Jilmaz i Vardarli sa po 17 poena.

Uprkos porazu u meču za treće mesto ženska košarkaška reprezentacija Srbije zaslužuje sve pohvale za učinak na Evropskom prvenstvu u Francuskoj na koju su ispraćene bez neke posebne nade, ali su dokazale da je pred njima velika budućnost. Obezbeđeno je učešće na narednom Svetskom prvenstvu u Turskoj, a ukoliko napredak i dalje bude prisutan možemo da se nadamo da ćemo ovu ekipu gledati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter