0
Ostali sportovi

Srbija završila na osmom mestu na Mediteranskim igrama

Objavljeno: 30.06.13 u 18:00

Mediteranski tim Srbije 1

Tim Srbije na XVII Mediteranskim igrama u Mersinu završio je učešće sa ukupno 34 osvojene medalje, od čega 12 zlatnih, 11 srebrenih i 11 bronzanih. U ukupnom plasmanu Tim Srbije zauzeo je 8. mesto.

Najuspešniji sportista Srbije je plivač Velimir Stjepanović koji je osvojio čak tri zlatne medalje, na 400m slobodno, 200m slobodno i 200m delfin. Još jedan plivač napravio je veliki uspeh sa dve zlatne medalje. Ivan Lenđer osvojio je dva zlata na 100m i 50m delfin stilom. Po dve medalje osvojile su u Zorana Arunović i Ivana Maksimović. Obe naše strelkinje do zlatnih odličja su došle u pucanju malokalibarskim oružjem, a vazdušnim do srebrnih medalja.

Šef Misije Nikola Kuljača zadovoljan je učinkom Tima Srbije na XVII Mediteranskim igrama u Mersinu.

„U svakom slučaju sam zadovoljan ostvarenim rezultatima naših sportista. Osvojili smo 34 medalje, jednu manje nego na prethodnim Mediteranskim igrama, ali čak tri zlata više, po čemu se kao i na Olimpijskim igrama određuju plasmani zemalja. Sportisti od kojih su postojala visoka očekivanja su to i opravdali, a tu pre svega mislim na plivače i strelce. Ono što me je i lično posebno obradovalo je medalja u mačevanju, obzirom na to da su od pre dve godine kroz program Olimpijskog komiteta Srbije “Olimpijska tradicija” ušli u naše programe finansiranja. Poslednju medalju u mačevanju na Mediterasnkim igrama osvojila je Vera Jefimijades u Izmiru davne 1971.”

Naredne Mediteranske 2017. godine održaće se u Taragoni, Španija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter