0
Odbojka

Odbojkaši savladali Nemce, i dalje u igri za F6

Objavljeno: 30.06.13 u 22:36

srbija-nemacka-oddbojkasi-slavlje

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Nemačke sa 3:2, po setovima 23:25, 25:19, 25:22, 21:25, 15:12, u drugom meču četvrtog vikenda Svetske lige čime je zadržala šansu da osvoji jedno od prva dva mesta u grupi B i tako se plasira na završni turnir koji će ove godine biti održan u Argentini od 17. do 21. jula.

Zanimljivo je da je u prva četiri seta svaki put trijumfovala ekipa koja je na startu imala zaostatak. Za Nemce nas nije mnogo briga, ali ostaje žal što naši odbojkaši nisu iskoristili prednost od 22:19 u prvom i 8:4 u četvrtom setu pa je morao da se igra taj-brejk.

Odlučujući set nešto bolje otvorili su naši odbojkaši koji su poveli sa 7:4, ali Nemci nikako nisu dozvoljavali našima da se previše odlepe pa su čak došli do izjednačenja 10:10. Međutim, izabranici Igora Kolakovića bili su koncenttrisaniji u samoj završnici, pri rezultatu 13:12 realizovali su kontru i tako došli do dve meč lopte, a već prvu je iskoristio junak naše pobede Aleksandar Atanasijević.

Srbija je sa ova dva boda zadržala šansu da se plasira na završni turnir, ali će joj za taj poduhvat biti potrebne obe pobede u duelima sa selekcijom Italije koji su na programu sledećeg vikenda u Novom Sadu (6. i 7. jul).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter