0
Košarka

Mijatović: Ne razmišljamo o Amerikancima, prvo da pobedimo Ruse i Kineze

Objavljeno: 30.06.13 u 18:54

Selektor kadeta Dejan Mijatovic

Srpska juniorska košarkaška reprezentacija perfektno je završila prvu fazu na Svetskom prvenstvu u Češkoj za igrače do 19 godina starosti. Naš mladi tim je gotovo rutinski izvojevao tri ubedljive pobede protiv Brazila, Australije i Senegala i što je najvažnije u novoformiranu grupu „F“ preneo maksimalnih šest bodova. U borbi za plasman u četvrtfinale čekaju ih dueli sa Rusijom, Kinom i SAD.

Selektor naše reprezentacije Dejan Mijatović, zadovoljan je igrom svojih izabranika, ali uverava da još uvek nisu pokazali sve što znaju i da ima dosta prostora za napredak u sledećim mečevima:

„Za sada sve ide po planu. Ostvarili smo tri pobede, preneli šest bodova u drugu fazu šampionata, i što je još važnije atmosfera u ekipi je na još višem nivou, niko od momaka nije povređen i svi su spremni za predstojeće izazove. Što se same igre tiče možemo još mnogo bolje. Napad još uvek ne funkcioniše onako kako želimo. Nije bilo tečnosti i preciznosti u našoj spoljnoj liniji, što je samo posledica toga što nismo bili kompletni sve vreme pripremnog perioda. Mi se praktično još uvek uigravamo i verujem da će u drugoj fazi sve doći na svoje mesto, jer zaista imamo dosta raznovrsnosti i dobrih rešenja u ofanzivi. Ono što nas posebno raduje i hrabri je igra u odbrani. Protiv veoma dobrih napadačkih ekipa u proseku smo dozvoljavali samo 52 poena, mada i na tom planu verujem da može još bolje.“

Slobodan dan na šampionatu iskorišćen je za trening u O2 Areni, ali i za skeniranje sledećih rivala:

„Fokusirani smo na predstojeći duel sa selekcijom Rusije, jer bi pobedom došli na korak od četvrtfinala. Dobro ih poznajemo, igrali smo protiv njih na turniru u Manhajmu, prošle godine na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Nikad se ne zna sa Rusima, nepredvidivi su, ako ih krene šut svakom mogu da zagorčaju život. Moramo biti oprezni, koncentrisani svih 40 minuta, a posebno obratiti pažnju na njihovog najboljeg igrača Kulagina, odličnog Kanjigina i plejmejkera Anaeva.“

Još ozbiljni zadatak srpske juniore čekaće u duelima sa Kinom i selekcijom SAD:

„Kinezi su ekstremno talentovani, igraju moderno i brzo, dosta trče i sjajno šutiraju. Ipak, u njihovom timu dominira centar Ći Žao (217 cm) koga moramo zaustaviti, ako želimo da dođemo do pobede. Amerikanci su neverovatni! Način na koji igraju i kako pobeđuju odavno nije viđen. Forsiraju takav presing, da se dešava da protivnici po tri minuta ne mogu da ubace loptu u igru. Njihovi mečevi protiv Rusije, Kine i Obale Slonovače ličili su na pionirske utakmice, u kojima se sastaju neravnopravni protivnici. Samo ko nije gledao te susrete, može da se upita zašto i kako su pobeđivali prosečno sa 60 i više razlike. Iskreno, trenutno ne razmišljamo previše o Amerikancima, da najpre izađemo na kraj sa Rusijom i Kinom, obezbedimo četvrtfinale, pa da vidimo na kraju da li su zaista nepobedivi“ – zaključio je Dejan Mijatović, selektor U19 selekcije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter