0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Marina Maljković: Kao da smo osvojile medalju

Objavljeno: 30.06.13 u 20:39
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije, Marina Maljković, smatra da je osvajanje četvrtog mesta na „Eurobasketu 2013“ i plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine ogroman uspeh kome se malo ko nadao.

„Nismo uspele da dođemo do pobedničkog postolja, ali četvrto mesto ima sjaj medalje. Zato želim da čestitam ne samo devojkama koje su igrale na šampionatu u Francuskoj, već i svim košarkašicama koje su bile sa nama na početku ovog puta, od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje smo igrale prošle godine. Ovo je ogroman uspeh, iza nas su takve velesile u ženskoj košarci, kao što su Češka, Rusija, Belorusija, Hrvatska, Italija. Treba li podsećati koliko ove nacije ulažu u košarku, koliko imaju registrovanih košarkašica, koliko trenera.“

O meču za treće mesto i porazu od selekcije Turske, Marina Maljković je imala kratak komentar.

„Nisam ličnost, ni trener, koji traži alibi u bilo kojoj situaciji. Kao sportisti, nekom ko uvek želi pobedu, žao mi je zbog poraza, propuštene šanse da osvojimo medalju. Sve ste videli, borili smo, pokušali da pariramo… Međutim, treba biti realan. Turska već godinama najviše ulaže u žensku košarku, biće domaćin Svetskog prvenstva, ima najbolju ligu u Evropi.“

Selektorku Marinu Maljković su već na zvaničnoj konferenciji za medije u Francuskoj, pitali za dalje planove, o ambicijama Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

„Odmah po dolasku u Beograd moramo napraviti detaljnu analizu svega urađenog u dosadašnjem periodu, videti šta i kako dalje. Ono što sam sigurna napravljen je veliki korak napred, veliki broj devojčica u Srbiji se već u toku šampionata u Francuskoj upisao u škole košarke“ – ponosno je zaključila Marina Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter