0
Fudbal

Hapšenja zbog napada na zgradu FS Bugarske

Objavljeno: 30.06.13 u 16:53

Untitled-4

Bugarska policija uhapisla je 15 osoba zbog napada na zgradu nacionalnog Fudbalskog saveza, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske.

Navijači CSKA su zgradu saveza u Sofiji gađali bakljama, kamenicama i ostalim predmetima, a napali su i fotoreportere koji su pokušali da slikaju nerede.

„Do sada je uhapšeno 15 osoba. Još saslušavamo izgrednike, nakon čega ćemo utvrditi da li će neko od njih biti optužen“, izjavio je sekretar u MUP-u Bugarske Svetozar Lazarov.

On je rekao da je policija sprečila huligane da zapale zgradu Fudbalskog saveza.

„Policija je sprečila ozbiljnije incidente. Kada su stigli, neki navijači su ušli u zgradu, upalili baklje i pokušali da zapale nameštaj i opremu“, rekao je Lazarov.

Navijači CSKA su se odlučili na ovakav potez jer smatraju da savez ne dozvoljava klubu iz Sofije da se fuzioniše sa nekim drugim prvoligašem.

Ukoliko CSKA ne uspe da se spoji sa nekim klubom preti mu ispadanje iz lige zbog velikih dugovanja. Uprava kluba osuđuje divljanje njihovih navijača.

„Sigurni smo da se milioni navijača CSKA u Bugarskoj ne dive takvom ponašanju. CSKA je dokazao da može da gradi, a ne da uništava. Uprava kluba nije umešana u vandalizam i napad na zgradu Fudbalskog saveza“ navodi se u saopštenju kluba iz Sofije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter