0
Fudbal

Bufon doneo treće mesto Italijanima

Objavljeno: 30.06.13 u 20:54

slavlje-italija

Fudbalska reprezentacija Italije osvojila je treće mesto na Kupu konfederacija pošto je u meču odigranom u Salvadoru savladala selekciju Urugvaja posle boljeg izvođenja penala 5:4 (2:2, 1:0).

Četiri prelepa gola viđena su u duelu bivših svetskih prvaka koji su se danas borili za treće mesto na Kupu konfederacija. Prvi je pripisan Astoriju koji je loptu nakon odbitka od Muslerinih leđa sproveo u mrežu iako bi ona i bez njegove pomoći prešla liniju pa je tako oduzeo debitantski gol Dijamantiju koji je izveo taj slobodan udarac u 24. minutu.

Najmanje atraktivan pogodak viđen je u 58. minutu kada je Edinson Kavani odličnu akciju svoje reprezentacije sigurno realizovao i tako postigao svoj prvi gol na meču. Samo 15 minutza kasnije Dijamanti je ponovo doveo u vođstvo prošaranu reprezentaciju Italije (Prandeli na klupi ostavio Pirla, Bonućija, Barzaljija, Markizija i Akvilanija) i to fenomenalnim golom iz slodnjaka. Muslera ovog puta nije imao šanse, baš kao ni Bufon pet minuta kasnije kada je Kavani iz slične pozicije uputio loptu ka golu „azura“. Nakon 90 minuta bilo je 2:2, a u dodatnih 30 obe ekipe su praktično odrađivale posao pa su morali da se izvode penali.

U penal seriji blistao je Điđi Bufon koji je zaustavio čak tri udarca Urugvajcima, najpre Forlanu u prvom pokušaju, a potom Kaseresu i Garganu u četvrtom i petom, tako da je anulirao promašaj mladog De Šilja u trećoj seriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter