0
Ostali sportovi

Zlato za Dragosavljevića, Starovićevoj bronza

Objavljeno: 29.06.13 u 12:03

dragosavljevic-marko

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je danas zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj u disciplini K1 na 200 matara, dok se Milica Starović okitila bronzanim odličjem u istoj disciplini.

Dragosavljević je najkraću takmičarsku deonicu u kajaku izveslao za 35.255 sekundi, ispred Italijana Manfredija Rice (35.669) i Španca Saula Kraviota Rivera (36.024).

„Malo sam lošije krenuo na startu. Glavni konkurenti su mi bili Španac i Italijan koji su dobri takmičari, ali sam ipak dokazao da sam najbolji ove godine. Srećan sam što sam osvojio prvu medalju na Mediteranskim igrama, a još draže mi je što je baš zlatna“, rekao je Dragosavljević.

Dragosavljević je zajedno sa Simom Boltićem zauzeo čevtro mesto u disciplini K2 na 200 metara.

„Imali smo loš start zato što se u našoj stazi nije spustio startni blok i nismo uspeli da startujemo sa drugima. To je bio preveliki zaostatak da bismo uspeli da ga stignemo na ovako kratkoj deonici. Mislim da vredimo za zlato i zato nikako ne možemo da se zadovoljimo četvrtim mestom“, objasnio je Boltić.

Milica Starović osvojila je bronzu, pošto je stazu od 200 metara završila za 42.522 sekunde iza Slovenke Špele Ponomarenko Janić (40.689) i Italijanke Norme Murabito (42.158).

„Dala sam sve od sebe i medalja nije mogla da izostane. Veoma sam zadovoljna što sam uspela da donesem novu medalju Srbiji na Mediteranskim igrama“, rekala je Starovićeva.

Srpski kajakaši osvojili su ukupno četiri medalje na ovim Mediteranskim igrama. Juče su Dejan Terzić i Ervin Holpert osvojili srebro u disciplini K2 na 1000 metara, dok je Antonija Nađ došla do bronze u disciplini K1 na 500m.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter