0
Tenis

Vimbldon: Đoković na terenu oko 17 sati

Objavljeno: 29.06.13 u 08:56

M_Id_396531_Novak_Djokovic

Šestog dana Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu, na terene Vimbldona trebalo bi da izađu šestoro predstavnika Srbije, pod uslovom da kiša ponovo ne poremeti program trećeg gren slem turnira sezone.

Novak Đoković i Viktor Troicki igraju mečeve šesnaestine finala singla, Nenad Zimonjić i Jelena Janković nastupaju u dublu, Bojana Jovanovski u mešovitom dublu, dok Laslo Đere počinje takmičenje na juniorskom turniru.

Prvi će na teren izaći Troicki, koji se od 12.30 sati sastaje sa Rusom Mihailom Južnjim, 26 teniserom sveta. Taj duel bio je na programu u petak, ali je odložen zbog kiše, a Troicki će pokušati da zabeleži četvrtu pobedu u šestom međusobnom okršaju.

Boljeg iz sutrašnjeg meča u osmini finala čeka drugi reket sveta, Britanac Endi Marej.

Đoković oko 17 sati na Centralnom terenu ukršta reket sa Francuzom Žeremijem Šardijem, 25. na ATP listi, protiv koga ne zna za poraz i vodi sa 6:0 u dosadašnjim susretima. Ukoliko očekivano zabeleži novu pobedu, svetski broj jedan će u osmini finala igrati sa boljim iz duela Felisijano Lopez (Španija) – Tomi Has (Nemačka).

Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto igraju u šesnaestini finala dublova sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim i Dancem Frederikom Nilsenom, a taj meč bi trebalo da počne posle 18 sati.

Jankovićeva i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni sastaju se posle 14.30 sati sa Belgijankom Kirsten Flipkens i Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom, dok Jovanovski i Kolumbijac Huan-Sebastijan Kabal igraju posle 17 sati meč prvog kola miksa protiv nemačke kombinacije Martin Emrih/Julija Gerges.

Đere u prvom kolu juniorskog turnira igra od 12 sati protiv Britanca Kamerona Norija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter