0
Ostali sportovi

Trka oko Francuske: Autobus se zaglavio na cilju

Objavljeno: 29.06.13 u 18:23

Untitled-5

Ako se po jutru dan poznaje ovogodišnja Trka oko Francuske biće napeta i pomalo komična sa zagarantovanim incidentima.

Naime 100. jubilarni Tur koji je danas po prvi put u svojoj istoriji startovao sa Korzike obilovao je upravo gore pomenutim situacijama.

Najkomičniji detalj prve etape koja je vožena do Porto Vekija do Bastije u dužini od 213 kilometara definitivno je bio kada se jedan klupski autobus zaglavio na cilju, pa je trabalo da prođe gotovo desetak minuta da se taj problem reši, a sve se to dešavalo u trenucima kada je vodeća grupa bila na ispod 15 kilometara do cilja.

Drugi znatno ozbiljniji incident dogodio se na samoj trci kada je pred sam finiš došlo do nekoliko lačanih padova u grupi biciklista, a to se zapravo dogodilo nakon što su takmičari dobii informaciju o problemima sa autobusom na cilju.

U grupi koju su zadesili padovi našli su se i Mark Kevendiš, kao i Andre Grejpel i oni zbog toga nisu mogli da se „nameste“ za sprint pred ciljem, pa je to iskoristio Nemac Marsel Kitel i na kraju u sprintu pobedio na prvoj etapi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter