0
Košarka

Treća pobeda mlade reprezentacije u Turskoj

Objavljeno: 28.06.13 u 16:49

lopta-kos

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) nastavlja sa pobedama na prestižnom turniru „Turgut Atakol“ u Turskoj. Izabranici selektora Vlade Jovanovića posle ubedljivih trijumfa protiv Švedske i Rusije, u trećem kolu istanbulskog turnira savladali su i selekciju Nemačke, koja je pružala žestok otpor našem timu skoro tri četvrtine, sa 71:59 (20:17, 9:16, 20:11, 22:15).

Po gotovo istoj matrici mlada reprezentacije Srbije ređa pobede u Istanbulu. Strpljivo i disciplinovano naš mladi tim čeka priliku da protivniku zada završni udarac. Tako je bilo i sa selekcijom Nemačke koja je uspešno odolevala do finiša treće četvrtine i bila u minimalnom vođstvu (39:42). Od tog trenutka tim selektora Jovanovića kao da ubacuje u višu brzinu i pravi furioznu seriju 18:2 u kojoj su glavni protagonisti bili Saša Avramović, Nenad Miljenović i Nemanja Krstić.

Bezbradica sa 14, Avramović sa 12 i Mitrović sa 10 poena bili su igrači sa dvocifrenim učinkom u našem timu, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Tolksdorf sa 15 i Brase sa 14 poena.

U četvrtom kolu turnira „Turgut Atakol“ reprezentacija Srbije u subotu od 16.45 časova igra protiv selekcije Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter