0
Domaći fudbal

FSS: Ukinite PDV na međunarodne transfere

Objavljeno: 28.06.13 u 19:59

fss4

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Odbora za hitna pitanja. Sednicom je  redsedavao Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Na današnjoj sednici usvojeni su izveštaji rada svih reprezentativnih selekcija FSS, izveštaj takmičenja za Kup Srbije u protekloj sezoni, kao i izveštaj takmičenja Super lige. Konstatovano je da je prvenstvo završeno na regularan način, da je primetan porast posete na stadionima, ali da  treba nastaviti dalju afirmaciju takmičenja, što se prvenstveno odnosi na borbu protiv huliganizma i svih vrsta nedoličnog ponašanja na stadionima.

Bilo je rasprave i o izveštaju Sudijske komisije i po tom pitanju konstatovan je boljitak potkrepljen činjenicama da nije bilo presudnih grešaka, što se potvrđuje malim brojem primedbi od strane klubova.

Prateći trendove UEFA i FIFA, od takmičarske sezone 2014/15. u suđenje na utakmicama Super lige Srbije biće uključeno šest arbitara.

Odlučeno je da se od sezone 2014/15. u kalendar takmičenja uvede i meč Super kupa Srbije.

Rsprava se vodila i oko odluke o instalaciji reflektora, kao uslovu za nastupe u Super ligi Srbije. Na zahteve i sugestije mnogih klubova, Odbor za hitna pitanja FSS prolongirao je odluku, tako da će ona biti obavezujuća od sezone 2014/2015.

Na kraju sastanka raspravljalo se o problemu koji ugrožava većinu klubova elitnog ranga u Srbiji. U pitanju je plaćanje PDV-a na međunarodne transfere što ugrožava poslovanje klubova. Trenutno je, po ovom pitanju, najugroženiji FK Vojvodina. Tim povodom upućen je apel Ministratsvu omladine i sporta da se hitno izjasni po ovom pitanju, a ostalim klubovima da pokažu solidarnost prema FK Vojvodina.

„Fudbalski savez Srbije već dugo ukazuje na problem i svim relevantnim državnim organima uputio je kompletnu pravnu dokumentaciju po kojoj se jasno vidi da niko u regionu i zemljama Zapadne Evrope nema takvu vrstu poreskog opterećenja od strane države. Dakle, strani klubovi ne plaćaju PDV i time su zaštićeni od svoje države.

Red je da se ta praksa uvede i u Srbiji i zato zajedničkim snagama treba ubediti naše državne organe da skinu nepotrebni namet sa već osiromašenih klubova, čime bi i legalnost transfera bila zaštićena i osigurana“, navodi se između ostalog na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter