0
Fudbal

Slučaj Kruševac – uslovne kazne

Objavljeno: 27.06.13 u 15:16

srbija - eng

Viši sud u Kruševcu proglasio je danas mlade srpske fudbalere Gorana Čaušića, Ognjena Mudrinskog, Aleksandra Kirovskog i Đorđa Despotovica, kao i pomoćnog trenera Andreju Milutinovića krivim za nasilničko ponašanje posle utakmice sa Engleskom i osudio ih uslovno na godinu dana zatvora.

U slučaju da u navedenom periodu ponove delo igračima preti kazna do tri, a treneru Milutinoviću do pet meseci zatvora. Ujedno, svi su kažnjeni novčano sa po 100.000 dinara, kao i zabranom igranja utakmica za mladu reprezentaciju u periodu uslovne kazne.

Presuda nije konačna i advokati imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.
Sudija Dragana Maksimović izjavila je da je detaljno pregledala snimke i da je na osnovu toga izrekla kazne.

„Želim da naglasim da su izrečene kazne minimalne za ovo delo“, rekla je Maksimovićeva.

Nenad Bulja, advokat Kirovskog, rekao je da je veoma razočaran presudom, da je smatra nezakonitom i da će se sigurno žaliti Apelacionom sudu.
„Presuda ne odgovara izvedenim dokazima i sudskoj praksi koja postoji u našoj zemlji. Ne odgovara ni evropskoj konvenciji o kažnjanavnju nereda na sportskim stadionima i čini mi se da je sud po svaku cenu hteo danas da donese presudu, da li da se dodvori UEFA ili nekom drugom, ali na pogrešan način. Nadam se da će apelacioni sud pokazati zrelost i hrabrost i osloboditi Kirovskog i ostale nevine momke“, izjavio je Bulja.

Dragoslav Otasević, advokat Mudrinskog, istakao je da mu je žao što je Srbija posle poraza na fudbalskom terenu doživela još jedan.
„Žao mi je što smo nakon poraza na fudbalskom terenu doživeli i poraz naseg sudstva“, rekao je Otašević i izrazio sumnju da su postojali pritisci na Sud.

Na današnjem glavnom pretersu nisu prisustvovali Mudrinski i Kirovski, koji se nalaze na pripremama sa Crvenom zvezdom u Sloveniji, kao ni Milutinović, koji je takođe u inostranstvu, ali jesu Despotović i Čaušić, koji su se izjasnili da nisu krivi i da ne vide zašto se vodi postupak zbog koškanja koje je uobičajeno na fudbalskim terenima.

Na pretresu nije bilo ni engleskih fudbalera, koji su primili poziv, ali je njihova Fudbalska asocijacija obavestila javnost da se oni nisu pridružili gonjenju protiv srpskih fudbalera.

Incident se dogodio prošle godine, 16. oktobra u Kruševcu po završetku utakmice mladih selekcija Srbije i Engleske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Nekolicina igrača i članova stručnog štaba sukobili su se sa fudbalerima Engleske posle primljenog gola. Engleska je u oba meča pobedila sa po 1:0 i plasirala se na završni turnir u Izraelu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter