0
Košarka

Milica: Onaj odozgo je ubacio u koš

Objavljeno: 27.06.13 u 13:11

milica-dabovic

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je u četvrtak da joj plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj deluje „zastrašujuće“, ali je kazala da turnir nije završen i da se ekipa sprema za sledeći meč.

Srbija je pobedila Italiju sa 85:79 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, što je najveći uspeh ženske košarke od osamostaljenja države. Košarkašice su se tako plasirale i na Svetsko prvenstvo u Turskoj, prvi put posle 1990. godine, a Dabovićeva je kratko odgovorila na pitanje kako joj sve to deluje dan posle.

„Zastrašujuće“, rekla je Dabovićeva iz Oršija agenciji Beta, a onda je počela da se iskreno smeje.

„Ne znam ni ko je spavao i koliko. Neverovatan je osećaj posle više od 20 godina imati mesto na Svetskom prvenstvu, i na sledećem evropskom. Cure su još pod utiskom. Većina je dočekala da im se ostvari san. Presrećna sam zbog uspeha i devojaka koje se od srca raduju… Ali, nema šta da se priča, danas je trening, u petak je nova utakmica. Kada sam dobila tu loptu iz ugla čula sam sestrin vrisak „šut“ i šutnula, a onaj odozgo je poslao u koš. Tada je bila presudna odbrana Tamare Radočaj, zatim osvojena lopta i dva bacanja koja sam pod utiskom i stresom dala. Hvala Bogu, jer nisam uspevala da ih ubodem u prethodnim utakmicama. Onda su usledila Jelenina bacanja i Tamarin poen, a poslednje trenutke sam dočekala sa suzama u očima.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter