0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Ana Dabović: Ne želimo sada da stanemo

Objavljeno: 27.06.13 u 18:20
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Srpska košarkaškica Ana Dabović rekla je da je pobedom nad Italijom nacionalni tim napravio veliki uspeh, ali da se neće zadovoljiti plasmanom u polufinale prvenstva Evrope.

„Želimo da pokažemo da sve što smo radile na priprema nije bilo uzalud. Ovo je veliki uspeh, ne želimo sada da stanemo, posebno kada smo došli u situaciju da se borimo za medalju“rekla je Dabović agenciji Tanjug.

Najbolje srpske košarkašice ostvarle su istorijski uspeh jer su posle više od 20 godina izborile plasman u polufinale kontinentalnog šampionata.

Njihov protivnik u borbi za finale biće selekcija Španije, koja je bila bolja od Češke (75:58).

Mlađa od sestara Dabović istakla je da Srbija posebnu pažnju mora da obrati na Albu Torens i tamnoputu Sančo Litl, koja na prvenstvu prosečno postiže 17, 7 poena i 11 skokova.

– Najviše ćemo se skoncentrisali na njih, to su dve najbolje igračice Španije. Gledale smo ih juče protiv Češke, ali sve će zavisiti od naše igre. Španija je najjača ekipa, dokazale su to igrama na prvenstvu. To, međutim, ne znači da ćemo u meč ući sa belom zastavom. Kao i do sada borićemo se od početka do kraja i pružićemo maksimum – poručila je 23-godišnji bek Srbije.

Ona je dodala da je povreda kolena, koju je zadobila na meču sa Hrvatskom, neće odvući od tima u trenucima kada je najvažnije.

– Želja je veća od povrede, nije ništa strašno, potreban mi je mali odmor, što mi u ovom trenutku nemamo. Želim da do kraja budem uz ekipu i pomognem, nadam se da će koleno izdržati još dve utakmice kako bismo došli do medalje – zaključila je Dabovićeva.

Polufinalna utakmica između Srbije i Španije na programu je sutra od 17 sati u Oršiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter