0
Fudbal

Piksi: Srbija je veliko razočarenje

Objavljeno: 26.06.13 u 13:21

piksi

Agencija Anadolija u poslednje vreme obavlja intervjue sa najvećim fudbalskim imenima sa ovih prostora pa je tako na red došao i Dragan Stojković Piksi koji je odgovarao na pitanja koja su uglavnom bila vezana reprezentacije republika bivše Jugoslavije.

„Srbija je veliko razočaranje za sve nas koji istinski navijamo za reprezentaciju. Razočaranje je veliko tim pre što se Mondijal igra u zemlji fudbala, Brazilu. Izazov je bio otići tamo, ali eto mi to nećemo uspeti. To je stvar za analizu odgovornih i njima prepuštam ostatak komentara po ovom pitanju “ – rekao je Piksi, koji nije oduševljen ni igrom Hrvata.

„Hrvatska će verovatno biti druga u grupi. Mislio sam da su mnogo jači. Ono što sam video od njih u utakmici sa Srbijom nije ostavilo dovoljno jak utisak na mene. Nisu dovoljno dobri za prvo mjesto u skupini, pa će, prema svemu sudeći, u baraž za Svetsko prvenstvo“, smatra Stojković i prokomentirao nastupe Srbije.

Stojković je uvjeren da će Bosna i Hercegovina igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

„Bosna i Hercegovina ostavila je najjači utisak u kvalifikacijama za idući Mundijal. Kada to kažem mislim na države bivše Jugoslavije, ali i na kompletnu evropsku zonu kvalifikacija. BiH je suvereno prva u skupini. Teško da je Grčka može ugroziti“ – rekao je Stojković i pojasnio da uspeh BiH nije slučajan.

„Posljednjih godina BiH konstantno igra dobro i zbog toga zasluženo ima zapažene rezultate. Očigledno, Safet Sušić – Pape odlično vodi ekipu, ukomponovao je snažnu ekipu. Reprezentacija BiH ima i veliko samopouzdanje, bitan preduslov za velike poduhvate, ali i maestralnu ekipu i selektora.“

Piksi je poručio da mu je bila velika čast igrati sa Sušićem na poslednjem Svjetskom prvenstvu za selekciju bivše SFR Jugoslavije, kada su, tada popularno zvani „plavi“, u Italiji 1990. godine eliminisani u četvrtfinalu od Argentine.

„Za mene Pape Sušić jedan je od najboljih fudbalera sveta svih vremena. Ko ga je jednom gledao na terenu onda zna da ne pričam ‘svašta’. Bacao je, bre, protivničke igrače na glavu. Bio je genijalac na terenu. Čovek je deceniju bio glavni igrač PSŽ-a. I zato kažem bila mi je čast da na Svetskom prvenstvu 1990. godine za Papeta trčim koji kilometar više. Znao sam za koga trčim. I danas znam. Tračao sam za prijatelja i čoveka, to jest za majstora koji sada kao trener reprezentaciju Bosne i Hercegovine vodi u Brazil“ – ispričao je Stojković novinaru agencija Anadolija.

Piksi se osvrnuo i na fantastičan uspon Crne Gore.

„Bili su odlični, a onda sve pokvarili visokim porazom od 0:4 od Ukrajine. Zasluženo su izgubili, te propustili veliku priliku da igraju u Brazilu. Sada će morati težim putem do SP, ali sve je moguće jer u timu imaju jednog od najboljih napadača Evrope, Mirka Vučinića, kao i Stevana Jovetića. To su fudbaleri koji mogu da naprave razliku na terenu. Nažalost, desio im se kiks koji može skupo da ih košta“ – smatra Stojković.

Kao glavne favorite na Mondijalu 2014. godine vidi Španiju, Nemačku, domaćina Brazil, ali i Italiju.

„Nisam netko ko voli da se bavi preteranim prognozama, pogotovo danas kada je u fudbalu, kako već rekoh, sve moguće. Uz glavne favorite nije isključeno da neko bude i hit prvenstva. Zašto BiH ne bi daleko dogurala? Ima ekipu u kojoj igrači nose veliko breme i u svojim klubovima, pa postoji šansa da ponove uspeh stare Jugoslavije iz 1990. godine“ – optimistično je govorio Stojković.

Za Piksija najbolji igrači planete nisu ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo.

„Trenutno onaj ko se meni najviše sviđa je Andres Iniesta. On je najpametniji fudbaler današnjice. Nisam od onih koji se dive samo ovima što daju golove. Da biram igrača godine u svietu glas bih dao Iniesti, jer takvu vrstu inteligencije u igri nisam odavno video“ – zaključio je Dragan Stojković Piksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter