0
Košarka

Igokea odustala od Evrolige

Objavljeno: 25.06.13 u 13:16

z-reference-715

Prvoplasirana ekipa iz regularnog dela Jadranske lige Igokea koja je zahvaljujući administrativnim zavrzlamama ostala bez direktong palsman u Evriligu, odustala je i od kvalifikacija za to takmičenje pa će u Laktašima sledeće sezone publika gledati utakmice Evrokupa.

„Upravni odbor KK Igokea je doneo odluku da naš klub ne nastupi u kvalifikacijama za Evroligu. Razloga za tu odluku ima nekoliko. Prvi razlog je to što, kada bi se kvalifikovali za takmičenje, ne bi imali vremena da obezbedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo. Pre svaga kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman – navodi se u saopštenju Igokee, koja će naredne sezone igrati u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

– Doneli smo odluku da nastupimo u Evrokupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Evroligom. Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica, koje ćemo igrati u SD Laktaši. Što se tima tiče, sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone za naš klub će biti obavljeni razgovori i pokušaćemo da nastavimo saradnju sa njima. Nakon toga ćemo odlučivati o pojačanjima.

Iako je dosadašnji trener Igokee Dragan Bajić odlučio da napusti klub u potrazi za većim izazovima, još uvek nije definitivno završena saradnja dve strane.

– Sa trenerom Bajićem će biti obavljen razgovor narednih dana, sa ciljem da probamo da usaglasimo stavove i nastavimo saradnju, jer je Igokea klub kontinuiteta i taj kontinuitet je dao rezultat. Ukoliko ne dođe do dogovora, novi trener Igokee će biti isključivo trener iz Republike Srpske. Trenere iz drugih država nećemo angažovati – stoji u saopštenju Igokee.

Kao potencijalna zamena u kvalifikacijama za Evroligu pominje se Alba iz Berlina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter