0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Stjepanoviću novo zlato na MI

Objavljeno: 24.06.13 u 21:05
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je danas zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u disciplini 200 metara slobodnim stilom, prenosi Tanjug.

Stjepanović je u finalnoj trci trijumfovao rezultatom 1:47,00 minuta i okitio se drugim zlatnim odličjem na Igrama u Mersinu, gde je prethodno u petak pobedio na 400 metara slobodno.

„Posle pobede na 400, video sam da mogu, osećao sam se dobro. Posle 65 metara trke video sam da dobro plivam i da neću imati problema do kraja. Ponosan sam što sam se još jednom popeo na pobedničko postolje i osvojio zlato za Srbiju,“ rekao je Stjepanović posle ceremonije dodele medalja.

Srebro je pripalo Usami Meluiju iz Tunisa rezultatom 1:49,21, a bronza Francuzu Simonu Gverinu sa 1:49,25 minuta.

Ranije danas drugo zlato u Mersinu osvojio je i Ivan Lenđer, koji je pobedio na 50 metara leptir u vremenu novog rekorda Mediteranskih igara (23,50). Reprezentativac Srbije prethodno je u subotu bio najbolji na dvostruko dužoj stazi (52,30).

„Presrećan sam. Ovo nisam očekivao posle jutarnje trke, trudio sam se da sve tehničke detalje odradim kako treba. U Peskari sam bio drugi, sada sam dvostruki šampion i rekorder,“ rekao je Lenđer.

Velimira Stjepanovića sutra očekuje još trka na 200 metara leptir, dok će Čaba Silađi startovati u trci na 50 metara prsnim stilom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter