0
Ostali sportovi

Srbija bolja od evropskog prvaka

Objavljeno: 24.06.13 u 13:24

rukometasice-srbija-mi

Rukometašice Srbije pobedile su Evropskog prvaka i olimpijskog vicešampiona Crnu Goru rezultatom 21:18 (11:13). Izabranice selektora Saše Boškovića igraće sutra protiv Turske meč za plasman u polufinale od 14 časova po lokalnom vremenu.

Srbija je vodila tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su u poslednjih deset minuta prvog perioda igre Crnogorke uspele da izjednače a zatim i povedu, pa su na odmor otišle sa dva gola prednosti.

U drugom poluvremenu naše devojke su zaigrale čvršće i ozbiljnije što je rezultiralo sa dvostruko više postignutih golova od rivala u drugom periodu igre, a Srbija je u jednom trenutku imala čak pet golova prednosti (20:15).

Naša najefikasnija igračica bila je Dragana Cvijić sa pet postignutih golova, dok su u redovima rivala Majda Mehmedović  i Sara Vukčević postigle po četiri pogotka.

„Srećna sam što smo uspele da pobedimo treću utakmicu za redom. Prve dve su bile malo lakše, a danas smo imali veoma kvalitetnog protivnika. Uspele smo da odgovorimo na njihovu najjaču odbranu i sutra protiv Turske idemo na pobedu i plasman u polufinale sa prvog mesta u grupi“ – sumirala je utiske Dragana Cvijić odmah po izlasku sa terena.

Rukometaši Srbije počinju takmičenje na Mediteranskim igrama danas od 16 časova po lokalnom vremenu, a protivnik će im biti takođe selekcija domaćina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter