0
Ostali sportovi

Istanbul ostaje bez OI 2020. zbog protesta?

Objavljeno: 24.06.13 u 19:54

Turska

Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas upozorio je danas da bi nastavak protesta u Turskoj mogao da ugrozi kandidaturu Istanbula za domaćina Letnjih Olimpijskih igara 2020. godine, prenela je agencija Tanjug.

Višenedeljne anti-vladine demonstracije u Istanbulu i drugim delovima zemlje utihnule su, međutim, Topbas podseća da je ostalo manje od tri meseca do odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i pozvao građane da prekinu sa protestima.

„Mi smo u završnim pripremama za prezentovanje kandidature, ali ukoliko incidenti i problemi budu nastavljeni dodela organizacije Olimpijskih igara Istanbulu biće samo san. Turski narod gubi, Istanbul gubi“, rekao je gradonačelnik najvećeg turskog grada.

Istanbul priprema petu ponudu za organizatora Olimpijskih igara, a protivkandidati su Tokio i Madrid.

Slike nasilja tokom protesta, kada je policija suzavcem i vodenim topovima rasterivala demonstante, u velikoj meri su ukaljale imidž Turske, što predstavlja ozbiljan izazov za ponudu.

Međutim, domaćini tvrde da su dobili povratne informacije od članova MOK i drugih olimpijskih zvaničnika, koje su navodno „pozitivne i pune razumevanja“.

Organizatora Olimpijskih igara 2020. godine MOK će izabrati 7. septembra u Buenos Airesu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter