0
Ostali sportovi

Đurđević šampion Srbije u golfu

Objavljeno: 24.06.13 u 10:30

Golf prvenstvo Srbije 4

Srpski reprezentativac Ilija Đurđević okitio se titulom nacionalnog amaterskog prvaka Srbije u golfu. On je posle četvorodnevnog takmičenja koje se održavalo na golf terenima na Adi Ciganliji i u Žablju uspeo da ostvari ukupan rezultat od 292 udaraca.

Najbolji je bio prvog dana kada je imao 70, dok je finalnog dana ostvario 74.

On je u veoma neizvesnoj završnici, u kojoj je odlučivao poslednji udarac uspeo da savlada Mihaila Dimitrijevića, koji se početkom ove nedelje okitio titulom najbolje juniora u Srbiji. Treće mesto u apsolutnoj kategoriji pripalo je još jednom perspektivnom golferu Sergeju Stojiljkoviću.

-Veoma sam srećan što sam uspeo da osvojim titulu prvaka u izuzetno dobroj konkurenciji. Poslednjeg dana sam bio u odličnom flajtu, pa mogu da kažem da su me Mihailo i Sergej svojom dobrom igrom samo motivisali da izvučem najbolje iz sebe – rekao je Đurđević.

U kategoriji dama, trijumfovala je Aleksandra Karadžić ispred Aleksandre Tomović. Šampionka je imala ukupno 362 udarca, po danima 94, 96, 89, 83, dok je vicešampionka zabeležila ukupno 390 udaraca.

U „mid-amateur“ ili srednjoj kategoriji, najbolji je bio Aleksandar Stojiljković sa ukupno 242 udarca. Drugo mesto pripalo je Igoru Titinu sa 248, a treće Borislavu Todoroviću sa 252 udarca. Kod dama, pobednica Maja Ilić je imala 273 udarca, ispred drugoplasirane Ljiljane Lainović sa 290.

Takmičenje u stejblford kategoriji završeno je dan ranije, a titule najboljih u Srbiji poneli su Irena Suturović-Bogdanović kod dama, odnosno Damir Baralić među golferima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter