0
Fudbal

Amerikanci preuzimaju Hajduk?

Objavljeno: 24.06.13 u 17:45

Split, 02.08.2012 - Nogomet: Pun Poljud uoci utakmice izmedju Hajduka i Intera

Splitski Hajduk uskoro bi mogla da preuzme grupa američkig investitora koji su takođe zainteresovani i za ulaganje u KK Split, prenosi hrvatski tportal.

Ova grupa koju zastupa Majkl Glover planira da uloži novac u splitske klubova, a među njima se nalazi i član NFL ekipe Detroit Lajonsa Ndamukong Su.

„Zanima nas vlasništvo nad klubom, ali nam nije namera da imamo deonice i da ne radimo ništa, već da kontinuirano ulažemo u Hajduk. Želja nam je da Hajduk vrati staru slavu i da premaši sva očekivanja koja je neko od Hajduka do sada imao. Želja nam je da Hajduk odvedemo u budućnost…“, poručio je Majkl Glover.

Oni su obavili razgovore sa gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom, a uputili su i pismo namere na adrese predsednice Nadzornog odbora Hajduka Branke Ramljak i predsednika kluba Marina Brbića.

„Rekli su mi da imaju ozbiljne namere oko Hajduka, ali smo im predočili da to ulaganje podleže preciznoj proceduri i da ništa nećemo raditi preko noći i preko kolena. Oni navodno nemaju mnogo vremena, ali bez dosta vremena ništa ne može da se uradi“, izjavio je Baldasar.

Gradonačelnik Splita je jasno stavio do znanja predtavnicima grupe da prvo mora da se raspiše referendum, ali najpre treba da se razgovara sa čelnicima ova dva kluba.

„Tri puta sam im jasno rekao, a to ću reći i sada: ako uopšte dođemo do faze prodaje kluba, raspisaćemo referendum! Takvu odluku nećemo doneti ni ja kao gradonačelnik, a ni Gradsko veće“, zaključuje Baldasar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter