0
Košarka

FOTO:KKCRVENAZVEZDA

Šilb potpisao za Zvezdu

Objavljeno: 23.06.13 u 11:11
FOTO:KKCRVENAZVEZDA
FOTO:KKCRVENAZVEZDA

Crvena zvezda Telekom nastavila je sa dovođenjem pojačanja za narednu sezonu, a posle Jake Blažiča novi igrač u taboru crveno-belih je Blejk Šilb (201, 29). Američki internacionalac igra na poziciji krila, a sa Zvezdom je potpisao trogodišnji ugovor.

Šilb je rođen 23. decembra 1983. godine u gradiću Rantul (država Ilinois). Studirao je na Univrezitetu Lojola, a pošto po završetku studija nije draftovan u NBA preselio se u Evropu. Od 2007. do 2009. godine branio je boje češkog Nimburka sa kojim je osvojio dve titule šampiona i dva trofeja u nacionalnom Kupu. Posle odličnih igara u Češkoj protekle tri godine igrao je za francuski Šalon.

Sa Šalonom je bio dva puta osvajač francuskog Kupa (2011, 2012), a 2012. godine sa ovim timom bio je i šampion Francuske što mu je omogućilo igranje u Evroligi prošle sezone. Šilb je u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Evrope na ukupno 10 utakmica prosečno beležio 15,5 poena, 4,6 skokova i četiri asistencije po meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter