2
Domaći fudbal

Skandal: Zvezda i OFK na proslavi hrvatske državnosti

Objavljeno: 23.06.13 u 13:48

alpas-kup

Fudbalski klub Udarnik iz Kurilovca (Hrvatska) četvrtu godinu uzastopno u svom mestu organizuje turnir „Alpas kup“ (22. i 23. jun) za igrače do 11 godina na kojem ove godine pored klubova iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine, učestvuju i ekipe beogradskih klubova Crvena zvezda i OFK Beograd.

Ništa tu ne bi bilo čudno da se turnir ne organziuje povodom proslave „Dana hrvatske državnosti“, a svi znamo kako su naše zapadne komšije došle do svoje državnosti. Vojnim akcijama „Bljesak“ i „oluja“ kada je sa teritorije nekadašnje SR Hrvatske proterano oko 400.000 ljudi srpske nacionalnosti, praktično bez prava na povratak, a oni koji i pokušaju da se vrate žestoko su šikanirani i nemaju osnovna ljudska prava.

Pitamo se šta je sledeće i kada će naš Fudbalski savez konačno reagovati. Da li će se u Savezu ponovo praviti da su bili neobavešteni, kao u sluičaju reprezentacije Kosova koja je učestvovala na turniru u Švajcarskoj, ili će biti pronađen neki bedan izgovor poput „dobrosusedskih odnosa“ ili nešto treće to ne znamo, ali za nas je svakako skandalozno to što su Crvena zvezda i OFK Beograd prihvatili da pošalju svoje klince na turnir koji se igra u čast ubijanja i proterivanja Srba iz Hrvatske.

0
0

2 Komentara

  1. I gde je tu skandal? Koliko je godina prošlo od te njihove nezavisnosti? Kakve veze imaju deca do 11 godina sa time? Po meni je ovde jedini skandal što Partizan ne nastupa…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter