0
Ostali sportovi

Skandal u Španiji: 84 osobe uhapšene zbog dopinga

Objavljeno: 23.06.13 u 14:32

doping lance armstrong 2

Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas saopštilo da je razbilo dve kriminalne grupe koje su uvozile i trgovale supstancama za doping u sportu i uhapsilo 84 osobe.

U saopštenju se navodi da je tokom racija u Madridu, kao i pokrajinama Kataloniji, Valensiji, Andaluziji i Baskiji, zaplenjeno više od 700.000 doza anaboličkih steroida, eritropoetina (EPO) i hormona rasta, prenela je agencija AP.

Tokom prvog tromesečja ove godine su dve pomenute kriminalne grupe u Španiju uvezle oko 750 kilograma nedozvoljenih sredstava iz Kine, Grčke i Portugalije i zatim ih prodavale po sportskim centrima i kućama, navelo je špansko Ministarstvo.

U Španiji je 13. juna na snagu stupio novi zakon protiv dopinga, za koji se zvanični Madrid nada da će popraviti imidž te zemlje nakon nedavno održanog suđenja u vezi dopinga u visokim sportskim krugovima, kao i da će povećati šanse da španska prestonica postane domaćin Olimpijskih igara 2020. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter