0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Maljković: Slavimo večaras, a od sutra totalni rad

Objavljeno: 23.06.13 u 18:51
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektorka ženske reprezentacije Marina Maljković rekla je da je njen tim zvezda i da oseća „ogromnu sreću” što je ekipa kao autsajder najtežim putem došla do četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

„Ispraćeni smo kao autsajderi. Svi, pa i FIBA, su nas svrstavali u grupu najslabijih timova, a mi smo ubedljivo najtežim mogućim putem ušli u osam najboljih, pobedivši vicešampiona sveta. Biti trener takve ekipe je jedna ogromna sreća. Mi nemamo zvezde, tim je zvezda“ ekla je Maljkovićeva agenciji Beta telefonom iz Francuske.

Srbija je pobedila vicešampiona sveta Češku sa 75:59 u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja i tako sa sve tri pobede iz druge grupe izborila plasman u četvrtfinale.

U zavisnosti od rezultata utakmica u ponedeljak, Srbija će zauzeti drugo ili treće mesto.

Srpkinje su takmičenje počele sa dva poraza, od Britanije i ubedljivim od Francuske, ali su onda pobedile favorizovanu Letoniju, a zatim u drugom krugu pobedile Belorusiju, Hrvatsku i Češku. Izabranice Marine Maljković igrale su sve bolje, sa mnogo energije i jakom odbranom.

„Mi smo tim koji je u procesu stvaranja, mi moramo sa takvom igrom da nastupamo. Cela Srbija, Evropa i svet videli su sa kakvom energijom i disciplinom igramo i u odbrani i u napadu. U četvrtfinalu ne priželjkujemo nikog, već šta nam Bog da. Ne bavimo se kalkulacijama, čekamo svog protivnika, a ne vidim razlog zašto ne bismo igrali još bolje“  rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je potvrdila da će igračice večeras slaviti veliki uspeh, koji je prevazišao sva očekivanja.

„Slavićemo večeras. Ja sam takva osoba, kada neko uspešno obavi jedan posao, treba da se nagradi. Pre ovoga je bio neverovatan rad i red je da proslavimo. Popićemo večeras nešto, a već u ponedeljak od šest ujutru totalni radni proces“  rekla je Maljkovićeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter