0
Ostali sportovi

Majdovu srebrna, Bunčiću bronzana medalja

Objavljeno: 23.06.13 u 15:38

image

Kadetski reprezentativci Srbije u džudou i članovi Crvene zvezde Nemanja Majdov i Strahinja Bunčić osvojili su u subotu srebrnu, odnosno bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Estoniji.

Majdov je u kategoriji do 73 kilograma pobedom počeo takmičenje protiv Estonca Karla Ernesta Sala, a u drugom kolu bio je bolji od Letonca Davisa Dude. On je u trećem kolu savladao Holandjanina Krvina Bekera, dok je u polufinalu bio bolji od Nemca Tima Grankova, ali je u finalu izgubio od Rusa Ruslana Godizova.

„Ostaje žal za zlatnom medaljom, ali sam ujedno i srećan jer sam ovim evropskim odličjem još jednom potvrdio kvalitet. U Talin sam otišao kao favorit jer sam bio u samom vrhu evropske rang liste. Ovim rezultatom na najbolji način sam potvrdio tu ulogu i ispunio očekivanja. Drago mi je da sam na najbolji način branio boje Srbije, a samim tim i boje moje Crvene zvezde“, rekao je Majdov.

Bunčić je u kategoriji do 66 kilograma prvo pobedio Francuza Sašu Flamena, potom Slovenca Jana Kosaka i Gruzijca Koba Mičedlišvilija. On je u polufinalu izgubio od Azerbejdžanca Elmura Ahnadaliu, ali je u borbi za treće mesto savladao Pavela Vavražčeka iz Poljske, prenosi Beta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter